Hlavní obsah

Záchrana v biotopu na Chrudimsku. Tonoucí chlapec z příměstského tábora nedýchal, oživili ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlinsko
Aktualizováno

Drama se šťastným závěrem se ve čtvrtek odehrálo v biotopu na Chrudimsku, kde se topil 13letý chlapec. Po vytažení z vody již nedýchal a na jeho záchraně usilovně pracovala plavčice a hasič ze sousedního kraje, který tam byl jako návštěvník. Dítě se jim podařilo přivést zpátky k životu. Záchranka pak pacienta odvezla do nemocnice vrtulníkem.

Foto: Mapy.cz

Přírodní koupaliště v Hlinsku

Článek

Chlapec se ve čtvrtek krátce po poledni topil v přírodním koupališti v Hlinsku na Chrudimsku v Pardubickém kraji. O případu informovali hasiči, kteří na místě rovněž zasahovali.

„Po našem příjezdu byl třináctiletý chlapec již na břehu, při záchraně nedýchal. Resuscitaci prováděla sloužící plavčice společně s kolegou z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, který zde trávil svůj volný čas s dětmi, neváhal a plavčici pomohl,“ uvedl mluvčí hasičů Pardubického kraje Miroslav Polák.

Oživování bylo nakonec úspěšné a u chlapce se podařilo obnovit základní životní funkce. Záchranka pak dítě přepravila vrtulníkem do nemocnice.

Po krk ve vodě, držel se kry. Pod chlapcem se v Praze propadl led

Krimi

Mluvčí policie Markéta Janovská Novinkám sdělila, že chlapec je cizinec a biotop navštívil v rámci příměstského tábora z Pardubic. Okolnosti případu policie dál prověřuje, jedná se podle mluvčí o podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Zjišťujeme, co se přesně na místě stalo, kdo měl za chlapce v době tonutí zodpovědnost, a vyslýcháme svědky,“ dodala mluvčí.

Čtyřletý chlapec se topil ve wellness v Bruntálu, letěl pro něj vrtulník

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám