Hlavní obsah

Policejní perličky: Pes zneužil sousedovic fenu, ukradená houba, předoslava narozenin

Právo, Novinky, Pavel Orholz, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že policisté nemají lehkou službu, svědčí i perličky z letošního roku, kdy je lidé volali i kvůli ukradené houbě na pařezu nebo feně obskočené sousedovým psem. O kuriózních případech informovali policejní mluvčí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V dubnu přijali policisté na Strakonicku oznámení od muže, že sousedovi utekl pes, který zneužil jeho fenu a on trvá na příjezdu policie,“ upozornil na jeden z případů mluvčí. Dále zmínil, že další muž oznamoval strakonickým policistům „závažnou krádež“. „Řekl, že mu z volně přístupného pozemku, přes noc, zmizela rosolovitá houba. Ta rostla na pařezu. Z tohoto zločinu podezříval neznámý gang,“ konstatoval Jiří Matzner.

Oznámení jak ze středověku přijali potom policisté z Písecka. Žena telefonovala, že ji zazdívá soused. Hlídka na místě zjistila, že soused zazdívá podle stavebního projektu okno, to se sousedce nelíbí. Věc však musí řešit cestou stavebního úřadu.

„Například českokrumlovští policisté přijali oznámení, že z terasy jednoho hotelu spadla z výšky deseti metrů nějaká osoba. Policisté s hasiči následně zjistili, že z terasy hotelu spadl pes jednoho z hostů, pes i host byli v pořádku,“ zmínil další eskapádu mluvčí.

Kouř z temelínských věží

Řidička jedoucí od Vodňan směrem na Protivín potom volala policisty, protože po pravé straně komunikace viděla velký kouř, pravděpodobně od požáru. „Ve skutečnosti požár zaměnila za páry z temelínských elektrárenských věží,“ ozřejmil mluvčí.

Toho dne jsem předoslavoval své narozeniny a byl jsem ožralý jak tank.
z policejního výslechu

Také další oznámení zavinil optický klam. Žena ohlásila, že nalezla svého známého kamaráda-bezdomovce oběšeného pod mostem u jednoho ze supermarketů. Policejní hlídka oznámení prověřila a zjistila, že údajně oběšený muž je v pořádku. Vypral si jen prádlo a to rozvěsil pod mostem. Na dálku pravděpodobně dělalo dojem oběšence.

V posledním neobvyklém případě policisté zadrželi muže, který se pokoušel cestovat vlakem na nárazníku. „Budějovický operační důstojník přijal oznámení od vlakvedoucího, že z Českých Budějovic do Kamenného Újezdu jede na nárazníku vlaku nějaký muž. V zastávkách seskočí a schová se, při rozjetí vlaku pak znovu naskočí na nárazník. Policisté muže zadrželi, zjistili také, že se takto snažil zmizet z města, když musel odstavit odcizené vozidlo,“ doplnil Matzner s tím, že ne zdaleka všechny případy jihočeských policistů měli v letošním roce humorný nádech.

Odcizil kabelku rezavé barvy 

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková vybrala úsměvné perličky z úředních záznamů a svodek.

„Vzhledem k okolnostem na místo přivolal zdravotnickou záchrannou službu, která se dostavila, a její personál rozhodl o ženině převozu na urgentní příjem nemocnice, kde bude rozhodnuto o dalším postupu, vzhledem k tomu, že je ve stavu těhotném…”

V jiném případě muži v uniformách uvedli, že neznámý pachatel odcizil z vozu kabelku rezavé barvy nebo, že psa odmítl pachatel vrátit a ponechal si jej pro vlastní potřebu.

Úsměv na rtech určitě hrál také policistovi, který vyslýchal muže, jenž uvízl v okně na toaletách. „Já jsem na tu paní normálně ráno čekal a pozdravil jsem ji a ona začala normálně křičet zloděj! Lituji toho, ale nemůžu za to, protože jsem zaspal, protože jsem byl opilý. Zaspal jsem na záchodě, a když jsem přišel, tak už tam nikdo nebyl. Chtěl bych říct, že už asi nebudu pít. Více k tomu asi nemám co dodat. Lituju toho, že jsem jim tam rozbil záchod. To se stalo, protože jsem tam chtěl jít zvracet a záchod jsem vzal sebou. Chtěl bych se jim omluvit a záchod jim opravit.”

Předoslava narozenin

Těžkou a někdy legrační práci policie dokresluje i poslední útržek z výslechu. „Toho dne jsem předoslavoval své narozeniny a byl jsem ožralý jak tank. Vypil jsem všechno, co teklo. Pil jsem už od rána různě v Ostravě. Pil jsem pivo, víno, tvrdé, prostě všechno. A nevím kolik, prostě hodně. Večer jsem se rozhodl, přesně nevím v kolik, že pojedu do Poruby. Chtěl jsem jet do hospody, tam jsem ale nedojel. Měl jsem nějakou připomínku při cestě tramvají, přičemž jsem obtěžoval spolucestující, kdy jeden muž, mladšího věku, mě z tramvaje vyprovodil. Avšak nic mi neudělal, pouze mi pomohl, abych nespadl,“ uvádí policejní záznam.

„Bylo to na zastávce u Tesca. Zde jsem si asi lehnul na zem a lidi kolem si mysleli, že mi něco je, tak mi zavolali záchranku. Ti pak na místě zjistili, že mám ránu za uchem a odvezli mě do nemocnice, kde mi to zašili. Kde jsem přesně ke zranění přišel nevím, byl jsem opilý,“ vysvětlil muž a policejní mluvčí doplnila, že dotyčný předoslavoval narozeniny týden před termínem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám