Hlavní obsah

Pokus o znásilnění v sérii napadení žen v parku na Letné zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V případu napadení tří žen v pražských Letenských sadech během jedné noci na počátku října, ve kterém se stále pátrá po pachatelích, policie zveřejnila nový kamerový záznam zachycující jeden z útoků. Pouliční kamera nahrála muže, jak dostihl s rukou na poklopci dvojici žen a jednu z nich zezadu přepadl, až upadla na zem. Pak se lekl jejího volání o pomoc a utekl.

Napadení ženy v Letenských sadechVideo: Policie ČR

 
Článek

„V rámci vyšetřování kriminalisté zajistili další kamerové záznamy, na kterých je vidět neznámý pachatel, který se dopustil pokusu znásilnění. Pokud tohoto muže poznáváte, volejte prosím linku 158,“ informoval ve středu o situaci v pátrání mluvčí policie Richard Hrdina.

Policisté již jedno video zveřejnili, když v pondělí o případu prvně informovali. Mělo se jednat o muže, který se pohyboval v okolí místa činu a policie s ním chtěla mluvit. Z nejnovější aktualizace k pátrání nevyplývá, zda se muže podařilo najít. Srovnání obou záznamů dále ukazuje na to, že se podle všeho nejedná o jednoho a téhož člověka.

Tři ženy během jedné noci ohlásily napadení v Letenských sadech, po útočnících se pátrá

Krimi

Napadení policii nahlásily hned tři ženy, na které měl zaútočit pachatel v noci na neděli 9. října v Letenských sadech. Nejdřív se krátce před půlnocí v rozmezí 15 minut staly tečem násilí dvě ženy. Útočník k nim přistoupil zezadu a beze slova je začal bít pěstmi do obličeje. Poté, co upadly na zem, mlátil je dál.

Foto: Policie ČR

Identikit pachatele

„Napadené se bránily a útočník se zalekl až hlasitého volání o pomoc, kdy od útoku upustil a utekl,“ informovala již dříve policie.

Krátce po 3:00 si neznámý muž vyhlédl dvojici žen, z nichž jednu opět zezadu napadl, v tomto případě oběť rukama silně uchopil za genitálie. Útočník z místa zmizel vyplašený voláním o pomoc.

Foto: Policie ČR

Napadení ženy v Letenských sadech

Zda se jednalo u všech žen o stejného člověka, nebo to byli různí útočníci, zatím není zřejmé.

Policie čeká na případná svědectví k případu na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám