Hlavní obsah

Tři ženy během jedné noci ohlásily napadení v Letenských sadech, po útočnících se pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři ženy během jediné noci nahlásily napadení v pražských Letenských sadech. V noci na neděli 9. října neznámý pachatel v rozmezí čtvrthodiny dvě ženy zbil. Zhruba po třech hodinách došlo k dalšímu útoku, tentokrát sexuálně motivovanému. Ve všech případech se ženy bránily a volaly o pomoc, pachatelé proto z místa utekli. „Kriminalisté po nich nyní pátrají,“ uvedl v pondělí na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muž, se kterým by policie ráda mluvila.Video: Policie ČR

 
Článek

Pachateli prvních dvou napadení hrozí v případě dopadení a odsouzení za ublížení na zdraví a výtržnictví až tři roky vězení, pachatel třetího útoku může za znásilnění skončit za mřížemi až na pět let.

Foto: Policie ČR

Identikit pachatele

Na první dvě ženy hledaný zaútočil krátce před půlnocí v rozmezí 15 minut. „Přistoupil ke svým obětem zezadu a beze slova je udeřil několika ranami pěstí do obličeje. Napadené upadly na zem, kde v útoku agresor pokračoval. Napadené se bránily a útočník se zalekl až hlasitého volání o pomoc, kdy od útoku upustil a utekl,“ popsal události mluvčí.

Kriminalisté z místa zajistili kamerový záznam, na kterém je zachycen muž, s nímž by kvůli vyšetřování potřebovali mluvit. Záznam zveřejnili rovněž na svém webu.

Třetí žena byla napadena krátce po 3:00. I v tomto případě k ní pachatel podle mluvčího přistoupil zezadu. Následně ji oběma rukama uchopil za genitálie a sevření bylo tak pevné, že se nepustil ani v okamžiku, kdy ho žena strhla na zem. Poté, co začala napadená a svědek události volat o pomoc, útočník utekl. Jeho identikit kriminalisté zveřejnili na svém webu.

Lidé, kteří muže na zveřejněném identikitu nebo kamerovém záznamu poznají, mají volat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám