Hlavní obsah

Pohřešovanou Aničku hledal speciálně vycvičený pes ve Vltavě

– Praha
Novinky, Petr Nový

Pražská policie se v úterý opět vrátila do pražské Troji, kde pátrá po devítileté Anně Janatkové, která zmizela před necelými třemi týdny cestou ze školy. Do pátrání se znovu zapojil také policejní poříční oddíl, který pomáhal s hledáním ve Vltavě.

Článek

„Policisté měli v úterý k dispozici i speciálně vycvičeného psa,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Doplnila, že zpátky do Troji policisty přivedly nově získané podněty.

Policisté vzali psa na malý motorový člun a projížděli řekou u břehu v Troji. Pes je vycvičený pro vyhledávání osob ve vodě.

Policie podle ní přijala už přes tisíc hlášení od občanů, kteří se domnívají, že Aničku buď viděli, nebo chtějí vyšetřovatelům pomoci nějakou informací. „Zhruba dvě třetiny z nich jsme prověřili,“ podotkla Zoulová.

V případu stále platí informační embargo. Děvče se ztratilo ve středu 13. října v pražské Troji. Policie zadržela podezřelého, soudce ho však pustil z vazby a muž zmizel. Okolí, kde policie po dívce pátrá, údajně dobře znal.

Podle soudu chyběly k dalšímu zadržování přímé důkazy. Policie našla vzorek DNA na batohu Anny, který se našel ukrytý dříve. Muž s trestní minulostí své výpovědi měnil, až přiznal, že se v inkriminovanou dobu v okolí zdržoval a ukájel se.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám