Hlavní obsah

Aničku v Troji bezvýsledně hledalo 150 lidí, zřejmě naposledy

Praha

Středeční pátrání po devítileté Aničce Janatkové, která zmizela 13. října v pražské Troji, nepřineslo žádné nové poznatky, řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Do pátrací akce se zapojilo na 150 lidí, kteří prohledávali terén v okolí místa, kde se dítě ztratilo. Ve čtvrtek už policie podle mluvčí s podobně rozsáhlou akcí nepočítá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policisté a hasiči v oblasti prohlížejí i kanalizaci.

Článek

Dál budou pracovat především kriminalisté. Rozhodnutí policie nezveřejňovat s ohledem na vyšetřování detaily z pátrání trvá.

"Pátrací akce byla ukončena v 17:30, během zítřejšího dne (čtvrtka) budou v terénu především kriminalisté, kteří prověří poznatky získané jak v průběhu pátrání, tak samotného vyšetřování," upřesnila mluvčí.

Ve čtvrtek by se také měli členové vyšetřovacího týmu a pátrači dohodnout, jakým způsobem budou v hledání pokračovat.

Po dívce naposledy viděné v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy, pátrali od jejího zmizení v Troji každý den desítky policistů. Našel se však jen její batoh a láhev s pitím. [celá zpráva]

Pátrači se přesunuli k zoo

Poté, co policie propátrala oblast v bezprostředním okolí Písečné ulice, posunula se směrem k zoologické zahradě. Tamní terén je podle mluvčí ale značně nepřehledný a nebezpečný.

Od víkendu už počet lidí v pátracím týmu přesahoval stovku, například v pondělí terén pročesávala skupina 170 policistů, strážníků a členů vojenské policie, s hledáním pomáhali také členové speciální pořádkové jednotky, hasiči, záchranáři a lezci.

V souvislosti se zmizením dívky policie koncem minulého týdne obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody jedenačtyřicetiletého muže. Soudce ale zamítl jeho vazbu a muž je svobodě.

Obviněný muž od soudu v pátek 22. října odešel a spekulovalo se, že policie neví, kde je. Deník Blesk oproti tomu ve středu informoval, že muž byl tento týden opět u výslechu. Policie však žádné informace týkající se případu od začátku druhého týdne pátrání neposkytuje, nekomentuje ani konkrétní dotazy.

"S ohledem na vyšetřování nemůžeme poskytnout žádné informace," řekla ve středu Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Policie v pondělí požádala média, aby přestala zveřejňovat detaily z pátrání. Podle vyšetřovatelů totiž informování o podrobnostech pomáhá případnému pachateli a znesnadňuje práci policistům. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Pátrači hledali Aničku opět bez úspěchu

Na 120 policistů se psy ve spolupráci s hasiči v neděli obnovili pátrání po zmizelé devítileté Anně Janatkové. pátrání však opět nebylo úspěšné. Děvče se...

Výběr článků

Načítám