Hlavní obsah

Pohřešovaná pětiletá dívka může být s matkou v Praze

Právo, jfk, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětiletá Tereza Konečná, kterou měla před týdnem unést její 37letá matka Iveta Marelová přímo z budovy soudu ve Zlíně, by se podle tamní policie mohla zdržovat v Praze, kde má její matka trvalé bydliště. Pražská policie ji tam ale ve čtvrtek nezastihla.

Článek

„Pátrání probíhá po celé republice. Žádný zvláštní tým jsme kvůli případu nesestavovali. Trvalé bydliště matky ale policisté dnes navštívili, a to bez úspěchu,“ uvedl mluvčí pražské policejní správy Ladislav Bernášek.

Marelová měla dceru odvézt minulý pátek přímo od soudu fialovým vozem Škoda Superb se švýcarskou značkou. V autě byl podle svědků i její současný přítel. Podle všeho jsou matka i dcera v pořádku. Policii na pražskou stopu navedli lidé, které Marelová kontaktovala.

Soud svěřil dívku otci

Soud svěřil malé děvče do péče 44letého otce ze Zlína, doposud měla Terezu v péči matka. Protože ale Marelová nevyčkala na vynesení rozsudku a jeho písemné znění jí zatím nebylo možné doručit, nelze podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové hovořit v trestním slova smyslu o únosu. I tak policie prověřuje, zda nebyl spáchán jiný trestný čin.

Rodiče Terezy nebyli manželé a Marelová má kromě pražského bydliště také přechodné ve Slušovicích na Zlínsku. Podle policejních zdrojů ale měla domek před časem prodat. „Každopádně se tam nezdržuje,“ řekla Právu Bartíková. „Je to standardní pátrání po pohřešované osobě, slova o únosu používají jen novináři,“ dodala mluvčí.

Policisté po Terezce i její matce pátrají i za pomoci schengenského informačního systému. Operační důstojníci zlínské policie přijmou jakékoliv informace o pohřešované Tereze i místě pobytu její matky na lince 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka odvezla dceru, kterou soud svěřil otci

Policisté od pátku pátrají po pětileté Tereze Konečné a její matce Ivetě Marelové ze Zlína. Žena svou dceru odvezla ještě před koncem pátečního soudního...

Výběr článků

Načítám