Hlavní obsah

Podvodník cestoval s králíkem, policie ho dopadla v Brně

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští policisté v pondělí zadrželi jedenadvacetiletého muže, kterého měli v hledáčku i pražští kolegové. Mladík má totiž podle nich na svědomí nejméně šest případů podvodu. V současnosti čeká v policejní cele na rozhodnutí o vazbě. Za jeho jednání mu může hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík navštěvoval v Praze různé obchodní společnosti a požadoval zapůjčení zboží pro reklamní účely s tím, že do určitého termínu produkty bez poškození vrátí, ale nikdy tak neučinil. Jednalo se například o značkové oblečení nebo hodinky. Dále také na cizí jméno uzavřel smlouvu na zakoupení mobilního telefonu, který následně bez uhrazení užíval.

Jak v Brně, tak i v Praze navštívil hotely, kde přenocoval, ale za nocleh ani občerstvení nezaplatil a na recepci uvedl vždy nepravdivé údaje, kam zaslat fakturu. Svým jednáním tak firmám způsobil škodu více než sto tisíc korun.

Policisté podezřelého zadrželi v jednom z brněnských hotelů, kde se ubytoval. Při zadržení měl mladík u sebe domácího králíka, zatímco tedy páníček putoval do policejní cely, králíček musel do útulku.

Reklama

Výběr článků

Načítám