Hlavní obsah

Podvodníci z internetu za sebe k bankomatu poslali komplice. Zachytila je kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O 750 tisíc přišli poškození, již chtěli na internetu prodat zboží. Nechali se nachytat podvodníky, kteří od nich získali přístup do banky. Peníze pak vybrali komplicové, po jejichž totožnosti teď policisté pátrají.

Foto: Policie ČR

Muži, kteří dle policie vybrali peníze

Článek

Poškození ze Svitavska zveřejnili inzerát o prodeji zboží, na který zareagoval údajný kupec s tím, že převod peněz i dopravu zajistí u dopravní společnosti. Následně přišel odkaz na dopravce, kde prodávající vyplnili nejen své identifikační, ale i bankovní údaje.

„Pachatelé tak prostřednictvím odkazů získali přístupy do internetových bankovnictví a peníze poškozených v celkové výši 750 tisíc korun převedli na jiné bankovní účty,“ uvedla mluvčí policie Iveta Kopecká.

Peníze pak vybrali komplicové z bankomatu – dle fotografií starší a mladší. Policisté by potřebovali znát jejich totožnost, a proto zveřejnili jejich podobu. Informace přijme linka 158.

Muž z Náchodska zneužíval otisk prstu své přítelkyně. Přes bankovnictví sázel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám