Hlavní obsah

Muž z Náchodska zneužíval otisk prstu své přítelkyně. Přes bankovnictví sázel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otisk prstu své přítelkyně zneužíval podle policie 27letý muž z Náchodska. Když žena usnula, dostal se tak do jejího internetového bankovnictví, aby mohl platit za sázky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Policie uvedla, že muž měl nejprve využít ženiny dobroty a ta se za něj zaručila u nebankovní společnosti, aby si vzal půjčku. Tu ale nesplácel.

„Zároveň, když partnerka usnula, se měl v několika případech pomocí jejího otisku prstu dostat do jejího mobilního bankovnictví, ze kterého měl bez jejího vědomí provádět platby na sázkových portálech,“ sdělila mluvčí policie Lucie Konečná.

Způsobil škodu ve výši 250 tisíc korun. Policisté 27letému muži sdělili podezření ze zpronevěry, podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému, za který mu hrozil trest ve výši čtyř let.

Podvodník je navíc stíhán ještě v další majetkové kauze, kde může dostat vyšší sazbu. Proto policisté jeho stíhání v tomto případě odložili jako neúčelné.

Desítka případů a škoda za milion. Podvodní bankéři se na jihu Moravy činili

Bezpečnost

Reklama

Související témata:
Otisk prstu

Výběr článků

Načítám