Hlavní obsah

Podvod se štěňaty: Zájemcům si za ně řeknou o zálohu, pak si vypnou telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšil se na nového čtyřnohého kamaráda, kterého našel v inzerátu na internetu, místo toho přišel muž z Lovosicka o deset tisíc korun. A není sám, na koho to internetoví podvodníci zkusili. Policisté na Litoměřicku řeší v krátké době už třetí případ podvodného jednání při prodeji štěněte.

Foto: Profimedia.cz

Zlatý retrívr

Článek

Po dvou březnových případech přijali policisté oznámení obdobného charakteru na sklonku uplynulého týdne. Neznámý prodejce nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji psa plemene zlatý retrívr za částku deset tisíc korun.

„Po poškozeném, který projevil zájem o inzerované zvíře, požadoval nejprve zálohu pět tisíc korun. Poté i doplatek pět tisíc korun s následnou domluvou o převzetí psa na sjednaném místě,“ uvedla litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Na domluveném místě se však falešný prodejce neobjevil, inzerát smazal a vypnul si mobilní telefon. „Poškozený pojal podezření, že se jedná o podvodné jednání, a oznámil vše na policii. Policisté již ve výše uvedené věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po neznámém pátrají,“ dodala Kofrová.

Policie apeluje na občany, aby nereagovali na podobné inzeráty s nabídkou rádoby výhodné koupě za zvíře či jakéhokoliv zboží a rozhodně neposílali předem finanční prostředky neznámým lidem.

„Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce,“ vyzvala mluvčí veřejnost.

Stejný trik, a pořád funguje. Falešný bankéř vylákal z muže přes 200 000 korun

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám