Hlavní obsah

Podrobíte se testům na alkohol a drogy? Ne, odbyl policisty v Brně kličkující cizinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pořádný průvan ve své peněžence může očekávat cizinec, který v těchto dnech vyrazil v autě do brněnských ulic v nepříliš důvěryhodné formě. Jeho styl jízdy, kdy kličkoval mezi pruhy, bezdůvodně zastavoval, či naopak zrychloval, neušel posádce dalšího vozu, která přivolala policisty. Řidič po zastavení odmítl test na alkohol i drogy.

Podivná jízda cizince ulicemi Brna. Video: Policie ČR

 
Článek

Podezřelé jízdy si svědci všimli v neděli na výpadovce na Svitavy.

„Nevyzpytatelný šofér neustále měnil rychlost jízdy, ale hlavně na silnici nebezpečně kličkoval. Problém mu dělal i obyčejný průjezd kruhovým objezdem poblíž místního obchodního centra,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Osádka druhého vozu zburcovala policisty a hlídku navedla přímo ke kličkujícímu šoférovi.

Po zastavení se ale kontrolovaný cizinec rozhodně odmítl podrobit dechové zkoušce i lékařskému vyšetření na přítomnost alkoholu. „Ne, já ne,“ reagoval muž na výzvu policistů.

Jeho postoj ho může přijít draho. „V rámci novely silničního zákona musí podobní řidiči počítat s přísnějšími sankcemi. Ve správním řízení totiž za odmítnutí testu na alkohol nebo drogy nově hrozí až 75tisícová pokuta a až tříletý zákaz řízení. V kartě řidiče ale taktéž mohou očekávat i šestibodové ohodnocení,“ konstatoval Vala.

Řidič v Brně málem naboural hasičské auto. Hasiči ukázali video

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám