Hlavní obsah

Podnikatel si za nekalé obchody s lihem odsedí šest let

– Praha

Spoluzakladatel investiční společnosti PPF Milan Vinkler si za organizování podvodných obchodů s lihem definitivně vysloužil šestiletý nepodmíněný trest. Rozhodl o tom v pondělí pražský vrchní soud. Vinkler vinu odmítá, podá dovolání k Nejvyššímu soudu, informovala v pondělí televize Prima.

Článek

Vinkler podle verdiktu vedl skupinu tří obchodníků, kteří za pomoci dalších tří celníků připravili stát na daních a clu asi o 25 miliónů korun. Podnikatel spolu s dvojicí kompliců zorganizoval v letech 1998 a 1999 dovoz kamiónů s lihem z Itálie do Česka.

Na celnici v Rozvadově však lživě potvrdili, že přes Českou republiku kamióny pouze projíždějí a že zboží bude zdaněno v cílové zemi - Polsku. Líh však skončil bez zaplacení cla a spotřební daně v Česku.

Soudy vyměřily Vinklerovi v minulosti za stejné daňové podvody 7,5 roku vězení. Podnikatel si však tehdy rozsudek nevyslechl, protože se zdržoval na neznámém místě. Soud o něm tedy rozhodoval jako o uprchlém. Policie Vinklera zadržela až letos v září. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám