Hlavní obsah

Podezřelý ze smrti univerzitního vrátného je na svobodě

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Muž z okresu Brno - venkov, kterého policisté zadrželi v noci ze středy na čtvrtek v budově hudební fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně v souvislosti se smrtí 71letého vrátného, byl propuštěn na svobodu. Vyšetřování i pitva totiž prokázaly, že starý muž zemřel při potyčce s podezřelým na infarkt.

Článek

Muž byl proto propuštěn na svobodu a policie prošetřuje zda a jak porušil zákon. "Nepodařilo se prokázat, že by se 38letý muž přímo na smrti vrátného podílel. Pitva prokázala, že vrátný zemřel na infarkt a jeho zdravotní stav nebyl dobrý. Starý muž měl již dříve jeden infarkt a navíc si píchal inzulín. Zatím byl útočník propuštěn a my prověřujeme, zda a jak porušil zákon a zda bude stíhaný," řekl Právu Zdeněk Lubas z brněnské policie.

K incidentu došlo ve středu pozdě v noci, kdy 38letý muž přijel k budově JAMU na horském kole, které si zamknul před budovou akademie. Vešel do budovy, prošel kolem vrátnice, aniž by se zapsal. Vrátný za ním vyšel, aby se přesvědčil, zda nejde o zloděje, který ve škole už několik měsíců krade studentům i pedagogům mobilní telefony. Při vzájemném konfliktu muž shodil vrátného na zem. Ten však po pádu zemřel.

Útočníka zadrželi studenti

Útočník pak vyrazil ze dveří a utíkal Na Joštovu ulici směrem k ulici Česká, kde ho studenti, kteří incident sledovali, dopadli. "Dopadli ho asi 200 metrů odtud u novinového stánku. Už asi neměl moc sil utíkat a pak se nebránil ani tak, jak se čekalo. Za chvíli tam přijeli policajti, kteří si ho naložili a odvezli k výslechu," doplnil jeden z svědků tragédie, který odcházel z koncertu v budově JAMU.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám