Hlavní obsah

Pod přezdívkou Doktor zval na internetu ženy k sobě domů. Tam je znásilnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kriminalisté z Ostravy obvinili 41letého muže ze znásilnění dvou žen. Hledal si je na internetu a představoval se jako Doktor. Policisté se domnívají, že obětí je více, a proto hledají další poškozené.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný muž si podle policie ženy vyhledával na internetových portálech nebo je oslovoval prostřednictvím třetí osoby. „Přezdívku či pseudonym, který mohl používat, je Doktor. Jedná se o osobu, která opravdu v minulosti působila v nemocničním zařízení na Ostravsku, ale i v zahraničí,“ informovala mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Ženy si muž zval do bytu v centru Ostravy, ale není vyloučeno, že také jinde mimo centrum. Poškozené uvedly, že jim nejprve nabízel drogu, poté s nimi měl mít pohlavní styk bez jejich svolení.

Mladík se bude léčit kvůli osahávání sestřenice na koupališti. Dohlížet na něj bude matka

Krimi

„Trestní stíhání bylo zahájeno pro spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V současné době je vyšetřování vedeno vazebně,“ uvedla Michalíková.

Dodala, že v souvislosti s tímto případem kriminalisté pracují i s verzí, že by poškozených žen mohlo být více. „Proto se obracíme na případné další možné poškozené ženy či svědky, kteří by svou výpovědí mohli přispět k rozšíření obvinění o další skutky,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté se obracejí na další ženy, které komunikovaly s mužem představujícím se jako Doktor a mají s ním obdobnou zkušenost, aby se obrátily na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám