Hlavní obsah

Po ostravských demonstracích obviněno 25 lidí, včetně šestnáctileté dívky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Celkem pětadvacet obvinění už rozdala ostravská policie v souvislosti s demonstracemi extremistů, během kterých došlo k masovým výtržnostem. Nové obvinění si v minulých dnech vyslechla dokonce šestnáctiletá dívka. O aktuálním stavu vyšetřování informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Účastníci protiromské demonstrace v Ostravě.

Článek

„Dívka je podezřelá z provinění násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Studentka měla opakovaně házet po zasahujících policistech cihlou, kameny a podobně,“ uvedla mluvčí.

Dalším nově obviněným je 42letý muž, který měl po skončení zatím poslední ostravské demonstrace 28. října udeřit dřevěnou tyčí 28letého muže a způsobit mu tak zranění, jež si vyžádalo ošetření lékařem,“ dodala Holčáková.

Kriminalisté i nadále analyzují desítky hodin pořízených obrazových záznamů a identifikují další podezřelé osoby. Počet stíhaných osob tak pravděpodobně není konečný.

„V souvislosti s protiprávním jednáním při srpnových, zářijových a říjnových protestech v Ostravě policisté omezili na osobní svobodě a eskortovali na jednotlivé služebny celkem 100 osob. Zraněno bylo 24 policistů, poškozeno 24 policejních vozů a zhruba čtyři desítky výstrojních součástek,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám