Hlavní obsah

Po D5 za tmy kličkoval neosvětlený kamion, běloruský šofér nadýchal 2,5 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Se špatně zapnutými světly a notně posílený alkoholem se řítil v pondělí po sedmé večer po dálnici z Plzně na Prahu běloruský řidič kamionu. Policisty, kteří se ho pokoušeli zastavit, vytlačil na středový pás. Nakonec skončil v policejní cele a má na krku obvinění ze spáchání zločinu obecného ohrožení.

Foto: Policie ČR

Kamion řídil opilý běloruský šofér.

Článek

O nákladním tahači Mercedes se zapnutým denním svícením a se zcela neosvětleným návěsem se policisté dozvěděli, když byl kousek za Plzní na 73. kilometru dálnice D5.

„Kličkoval, v několika případech vytlačil z jízdních pruhů jiná vozidla, která, aby se vyhnula srážce, zajela do odstavného pruhu,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podobný kousek zkusil i na policejní hlídku. „Když ho předjížděla, začal bezdůvodně přejíždět do jiného jízdního pruhu. Policista musel najet ke středovým svodidlům, aby zabránil střetu,“ upozornila Brožová.

Přes dvacet let jezdí po celé Evropě, řídit kamion je její splněný dětský sen

Móda a kosmetika

Lahev vodky

Soupravu se nakonec podařilo zastavit. „Řidič policisty urážel, z jeho dechu byl cítit alkohol, dechovou zkoušku nebyl s to ani na několik desítek pokusů provést,“ podotkla Brožová. Teprve po hodině se test podařil a ukázal 2,52 promile alkoholu. Situaci dokreslovala prázdná lahev vodky v kabině.

Foto: Policie ČR

V kabině ležela prázdná láhev vodky.

„Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl. Policisté ho převezli na služebnu, kde se stále choval agresivně, chtěl odejít a vrátit se do vozidla,“ doplnila Brožová.

Kriminalisté státnímu zástupci doručili podnět k podání na vzetí obviněného do vazby. „Způsob jeho jízdy byl hazardní a je jen dílem náhody, že nezapříčinil žádnou dopravní nehodu,“ uzavřela Brožová.

Na úzké silnici u Brna se potkal kamion s náklaďákem, oba skončily v příkopu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám