Hlavní obsah

Po brněnské Staré dálnici jely děti v malém autíčku. Jede to 300 km/h, tvrdily hlídce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Svědky neobvyklé scény byli v sobotu řidiči projíždějící po Staré dálnici v Brně. Po krajnici totiž „uhánělo“ žluté elektrické miniautíčko, v němž jeli dva malí chlapci. Výletníky, kteří se podle svých slov na frekventovanou silnici dostali omylem, brzy dostihla hlídka městské policie.

Jede to 300 km/h, řekly hlídce děti jedoucí v autíčku po brněnské staré dálniciVideo: MP Brno

 
Článek

Chlapců ve věku mladších školních dětí ve žlutém sporťáku si všimlo hned několik řidičů, kteří zburcovali strážníky i policisty.

„Po telefonickém oznámení vyrazila naše hlídka na Starou dálnici a tam skutečně uviděla elektrické autíčko a v něm dva chlapce. Tvrdili, že na silnici odbočili omylem,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Evakuace v Brně. Na Nových Sadech našli leteckou pumu

Domácí

Tou dobou spěchali na místo i republikoví policisté, kteří tam pak doprovodili i rodiče chlapců. „Byli z blízkého okolí, jeli maximálně několik minut. Po silnici mohou jezdit jen vozidla k tomu schválená a tohle to určitě nebylo,“ usmál se policejní mluvčí David Chaloupka.

Děti se naštěstí chovaly na silnici opatrně. „Podle volajícího i toho, co viděla naše hlídka, tak jely po krajnici, snažily se v tom svém autě pohybovat co nejbezpečněji,“ popsal Ghanem.

Foto: MP Brno

Děti jely po silnici v elektrickém autě.

„Jede to 300 km/h. My vycouváme....jeli jsme na Starou dálnici a pak jsme se vyměnili,“ řekli chlapci hlídce, která přijela situaci vyřešit.

Vzhledem k věku se malí řidiči nemusejí bát pokuty, jejich jízdu ale budou muset policistům vysvětlit jejich rodiče. Strážníci nechtěli věk malých řidičů blíže specifikovat, ale šlo o děti z prvního stupně základní školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám