Hlavní obsah

Policie obvinila matku ze smrti novorozence. Vypadl jí z náručí a nepřivolala pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie podle informací Práva zahájila trestní stíhání 23leté ženy z Plzně za smrt jejího několikadenního chlapečka. Ten zemřel loni v únoru poté, co mu matka nepřivolala včas pomoc po jeho pádu na zem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme nyní ženu obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti,“ řekla v pondělí Právu krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová. Více se ale k případu nechtěla vyjadřovat s ohledem na citlivost případu a věk dítěte. Dodala pouze, že ženě hrozí až deset let vězení.

Jak Právo zjistilo z jiného zdroje, miminko zemřelo na následek poranění hlavy. „Matce vypadlo z náručí. I když se následně jeho zdravotní stav začal zhoršovat, nezavolala pomoc. Záchranku přivolala až druhý den, kdy dítě zkolabovalo a přestalo úplně dýchat. Lékař už jen konstatoval smrt,“ uvedl zdroj.

Později soudní znalec po pitvě konstatoval, že příčinou smrti byl otok mozku. „Kdyby se dítěti dostala včasná odborná pomoc, mohlo žít,“ prohlásil znalec. Obviněná žena se podle svých slov zdráhala zavolat pomoc údajně proto, že měla strach, aby jí dítě neodebrala sociálka.

Novorozenec nalezený v Poděbradech nezemřel násilnou smrtí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám