Hlavní obsah

Plameny zachvátily mlýn na Plzeňsku, škoda osm milionů

Zhruba padesátka hasičů zasahuje od středečního brzkého rána u požáru Sádlova mlýna v Kotouni na jižním Plzeňsku. Plameny zničily střechu a obytnou část budovy, kterou majitel využívá k rekreaci. Původní odhady škody hovořily o jednom milionu korun, později hasiči odhad zvedli na osm milionů.

PožárVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Podle velícího důstojníka hasičů Michala Pathyho k události vyjížděli kolem půl čtvrté ráno. „Na místě je patnáct kusů techniky a asi padesát hasičů. Zřídili jsme čerpací stanoviště vedle v obci, což je odhadem dva kilometry odtud, a kyvadlově vodu dovážíme,“ upřesnil kolem půl šesté ráno.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Plameny ve středu brzy ráno zachvátily mlýn v Kotouni na jižním Plzeňsku

V tu dobu už měli hasiči požár lokalizovaný, objevovala se ale stále skrytá ohniska. „Je to celodřevěná konstrukce, podezděná, takže se ke skrytým ohniskům dostáváme postupně a likvidujeme je,“ řekl velící důstojník s tím, že některé jednotky na místě zůstanou celé dopoledne.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Plameny ve středu brzy ráno zachvátily mlýn v Kotouni na jižním Plzeňsku

Příčina požáru je v šetření. Hasiči ráno upřesnili odhad škody na osm milionů korun.

Starosta Kotouně Václav Houlík doplnil, že plamenů si všimli místní, když se v noci vzbudili. „Sádlův mlýn je v dolíku, takže to bylo docela štěstí, že plameny viděli. Majitel tady nebydlí, jezdí sem jen na chalupu. Je to dost zničené,“ zhodnotil. Oheň zasáhl střechu, obytnou část s mlýnicí i přilehlou stodolu.

Sádlův mlýn je původně barokní objekt, jenž byl v asi polovině 19. století přestavěn a upraven právě k rekreačním účelům.

Hasiči kvůli kouři z vagonu evakuovali 300 lidí na Smíchovském nádraží

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám