Hlavní obsah

Pistolník z Opletalovy ulice je ve vazbě

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pětatřicetiletý cizinec, který minulý čtvrtek střílel v pražské Opletalově ulici, je z rozhodnutí soudu od neděle ve vazební věznici. Soudce to odůvodnil obavami, podle kterých by se muž mohl vyhýbat stíhání, ovlivňovat svědky nebo dokonce uprchnout do ciziny.

Foto: Martina Žáčková

Při prohlídce hradu mohou potkat malí návštěvníci strašidla, ale třeba i Šípkovou Růženku.

Článek

"Vyhověl jsem návrhu státního zastupitelství pro Prahu 1 a policistů," uvedl v pondělí soudce Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavel Sedláček. Podle informací Práva má jít o kosovského Albánce, který se údajně dostal do sporu s dvěma Makedonci.

Jeden z nich měl být druhým střílejícím, který pak prchal Opletalovou ulicí směrem k Hlavnímu nádraží. Muž je sice stále na útěku, ale podle důvěryhodného zdroje už policie ví, o koho se jedná a má jeho popis. Druhý Makedonec byl zadržen na místě.

Zadržený příbuzný figuruje jako svědek 

Uvězněného zabijáka zadrželi policisté po uzavření Opletalovy ulice a blízkého okolí, když ho našli s lehkým poraněním ruky schovaného v jednom z domů. "Měl krátkou střelnou zbraň, kterou vlastní legálně. V naší republice podniká," informoval kriminalista, jenž se případem zabývá.

Později policie zadržela ve voze BMW ve společnosti dvou žen jeho příbuzného, který bude u soudu vystupovat jako svědek. Stejná role připadne i jednatřicetiletému zadrženému Makedonci.

Zranění chodci zatím nebyli vyslechnuti

Během přestřelky byli zasaženi také dva náhodní chodci. Devětadvacetiletý cizinec je těžce raněn a podle lékařů stráví v nemocnici ještě asi týden. Druhý z chodců - 44letý muž z Karlových Varů - se ze zasažení levého ramene zotavuje už doma. "Zraněné jsem zatím jako svědky nevyslýchal," uvedl policejní rada, který kriminální čin vyšetřuje. Jak dodal, k důvodům střelby se nechce vyjadřovat, pokud nebude znát podrobnou výpověď obou stran.

Reklama

Související témata:

Související články

Po střelbě v centru Prahy dva zranění

Několik výstřelů se ozvalo v půl páté odpoledne přímo v centru Prahy. Na rohu Opletalovy ulice a Václavského náměstí zůstali podle informací ČTK ležet nejméně...

Výběr článků

Načítám