Hlavní obsah

Přestřelkou v centru Prahy řešili svoje spory cizinci

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Divokou přestřelku, která ve čtvrtek po půl páté odpoledne vystrašila stovky lidí na pražském Václavském náměstí, mají na svědomí čtyři cizinci. Policie vše vyšetřuje jako pokus o obecné ohrožení.

Foto: archiv pořadatelů
Článek

"Policisté krátce po přestřelce zadrželi pětadvacetiletého cizince. Měl poraněnou ruku a u sebe legálně drženou zbraň. Muž v České republice podniká a spolu s dalším krajanem, který je jeho příbuzným, se v Opletalově ulici dostal do konfliktu s další dvojicí cizinců. Konflikt skončil přestřelkou, když vždy jeden z dvojice tasil zbraň. Zmíněný pětadvacetiletý cizinec je v policejní cele s návrhem na vazbu," informovala mluvčí pražské policejní správy Eva Brožová.

Druhý cizokrajný střelec, který s pistolí v ruce utíkal směrem k Hlavnímu nádraží, zatím policii uniká. Národnost cizinců policie tají.

Kriminalisté na místě střelby zajistili 26 nábojnic. Jisté je, že ke slovu přišly zbraně velké ráže.

Zranění chodci jsou mimo ohrožení života

Dva zranění muži, které odvezla záchranná služba, byli náhodní chodci. Průstřel levého ramene utrpěl čtyřiačtyřicetiletý muž z Karlových Varů. Je hospitalizován v nemocnici Na Františku a jeho stav byl v pátek stabilizovaný.

Druhý ze zraněných, devětadvacetiletý muž, byl podle svědků zřejmě zahraniční turista a mluvil anglicky. S prostřeleným hrudníkem byl odvezen do Všeobecné fakultní nemocnice na blízkém Karlově náměstí. "Dnes dopoledne byl už operován a je mimo nebezpečí ohrožení života," řekla v pátek asistentka ředitele nemocnice. Podle lékařů měl muž velké štěstí, protože zranění bylo povrchové a střela nezasáhla plíci. "Stačilo střelit o pár centimetrů jinam a terčem se mohlo stát srdce. To by bylo nejspíš smrtelné," řekl zdravotník.

Střílející zabijáci náboji provrtali výkladní skříň tiskové agentury ČTK v Opletalově ulici, čtyři automobily, motocykl, poutač a dopravní značku.

Reklama

Související témata:

Související články

Po střelbě v centru Prahy dva zranění

Několik výstřelů se ozvalo v půl páté odpoledne přímo v centru Prahy. Na rohu Opletalovy ulice a Václavského náměstí zůstali podle informací ČTK ležet nejméně...

Výběr článků

Načítám