Hlavní obsah

Po střelbě v centru Prahy dva zranění

Novinky, Pavel Blažek, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Několik výstřelů se ozvalo v půl páté odpoledne přímo v centru Prahy. Na rohu Opletalovy ulice a Václavského náměstí zůstali podle informací ČTK ležet nejméně dva zranění. Podle svědků z místa utíkalo několik mužů směrem k Hlavnímu nádraží, jeden z nich při úprku dál střílel.

Foto: Aleš Plevka

Kolem tábořiště se nám naskytl smutný obraz zkázy, který má za vinu letošní zima

Článek

"Šli jsme s přítelem po ulici a najednou se ozvaly výstřely. Pak zůstal ležet na zemi," řekla zpravodaji ČTK otřesená přítelkyně postřeleného.

Na místě byli první pražští strážníci, kteří zadrželi jednoho z pachatelů - cizince. Pokoušel se ještě se dvěma ženami ujet tmavým BMW. "Pro rychlý zásah bylo rozhodující, že přímo na místě byla naše 27letá strážnice, která se vracela ze služby domů. Okamžitě uvědomila svoje kolegy a dala pokyny chodcům, jak se mají při střelbě chovat. S několika svědky pomohla identifikovat pachatele, kterého převzali kriminalisté z Prahy 1," řekl šéf strážníků z Prahy 1 Miroslav Stejskal.

Postřelení byli zřejmě náhodní chodci

Podle mluvčího záchranky Martina Urbana byl asi 30letý muž zasažen do hrudníku. Neměl u sebe doklady, takže není známa jeho totožnost. Podle dostupných informací se jedná o cizince. Sanitka jej převezla do nemocnice na Karlově náměstí. "Starší, 44letý muž byl zasažen do levého ramene. Je v nemocnici Na Františku," dodal Urban. Policistům řekl, že není do střelby nijak zapleten, že je pouze náhodný chodec.

Celá Opletalova ulice je uzavřená. Kriminalistický tým začal s prvotním ohledáváním místa činu. Sbírají nábojnice a shromažďují první důkazy.

Stopy střelby jsou patrné před vchodem do ČTK. Jedno z přízemních oken agentury je prostřelené stejně jako poutač na sloupu před vchodem do přilehlé pasáže a dopravní značka. Projektily zasáhly také jeden ze zaparkovaných vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám