Hlavní obsah

Pětice surově zbila muže v centru Prahy. Mysleli si, že je to Ukrajinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trvalé následky má cizinec, kterého v centru Prahy zbila skupina pěti osob. Mysleli si, že jde o Ukrajince. Muž oslepl na jedno oko.

Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál již v prosinci, mluvčí policie Jan Daněk se na veřejnost obrátil ve čtvrtek. Útok se odehrál v Jungmannově ulici v Praze 1.

„Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu policie pracují na objasnění případu ublížení na zdraví pro národnostní příslušnost poškozeného. O něm se totiž podle jeho řeči agresoři domnívali, že je z Ukrajiny,“ uvedl Daněk. Národnost napadeného policie ale neuvedla.

Útok byl dle něj velmi intenzivní. Poškozený má trvalé následky na zdraví a téměř přišel o jedno oko, na které oslepl.

Foto: Policie ČR

Napadení cizince v Praze

Policisté zajistili kamerové záznamy pěti osob, se kterými by rádi mluvili. Muži se pohybovali v centru a následně odjeli taxíkem po ulici 5. května ve směru na Brno. Informaci o totožnosti mužů přijme linka 158.

Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy v případě odsouzení hrozí až osm let odnětí svobody.

„Ukrajinská tramvaj“ měla v Praze hned první den nehodu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám