Hlavní obsah

Soud po násilí v jednací síni potvrdil Peterkové trest za poplašnou zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud v úterý v odvolacím jednání pravomocně odsoudil novinářku Janu Peterkovou za šíření poplašných zpráv o covidu v období pandemie. Uložil jí dvouletou podmínku s tříletou zkušební dobou, ve které se musí chovat řádně.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Jana Peterková u soudu

Článek

Odvolací senát se tak ztotožnil s rozhodnutím Obvodního soudu pro Prahu 4 z letošního února.

Jednání v budově pražského městského soudu se v úterý zvrhlo v násilnou demonstraci, když se dav příznivců Peterkové doslova vlámal do jednací síně během probíhajícího jednání.

Šíření poplašné zprávy se Peterková podle obžaloby dopouštěla ve svých videích z let 2020 a 2021, která umisťovala na YouTube a Facebook.

Bezprecedentní. Musí padat tresty, hodnotí advokáti vtrhnutí zfanatizovaného davu do soudní síně

Krimi

V nich Peterková vykládala o jakýchsi plánech vlády na likvidaci lidí prostřednictvím vakcín proti covidu, o novodobých koncentračních táborech v Německu, o okupaci České republiky Severoatlantickou aliancí, o plánech na redukci světového obyvatelstva o 70 procent nebo o tom, že v důsledku očkování umírali senioři v pečovatelském domě nedaleko Prahy.

Na dalších videích do svých výroků přidala ještě armádu či hrozby válkou. „Tady nikdo nepochopil, že je to okupace, puč. Že musíme požádat o mezinárodní pomoc, že vojáci tady budou střílet na děti, které překročej pásku na dětském hřišti,“ vykládala Peterková.

Peterková už na své výroky ohledně covidu doplatila, když jí soud pravomocně nařídil zaplatit 250 tisíc korun jako pokutu za její lži o úmrtí seniorů po očkování proti covidu v pečovatelském domě v Měšicích u Prahy.

„Zákon jsme my.“ Dav vtrhl do soudní síně s Peterkovou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám