Hlavní obsah

Petarda vhozená na zahradu vybuchla psovi v tlamě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Vážná poranění měla způsobit před Silvestrem petarda feně zlatého retrívra v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Zvíře mělo vzít do tlamy pyrotechniku, již někdo vhodil na zahradu. Případ řeší policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informace o případu se objevila na Facebooku, kde ji popsal uživatel Martin Černý. Někdo podle něj hodil petardu na zahradu rodinného domu ve Staré Boleslavi, kde ji vzala do tlamy fenka zlatého retrívra. Následně došlo k explozi a devastujícímu poranění - zvířeti prý museli veterináři odebrat větší množství zubů, které už nešlo zachránit, a operovali mu zlomenou čelist.

Případ vyšetřuje policie. „Událost máme nahlášenou a zabýváme se jí. Zatím čekáme na zprávu veterináře,“ potvrdil Novinkám a Právu mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Vše se seběhlo 30. prosince vpodvečer. „Rád bych požádal kohokoli, kdo jel ulicí Mělnická a měl v autě zapnutou kameru, nebo jestli tu není někdo, kdo má v této ulici na domě kamery, aby se mi ozval,“ požádal Černý na sociální síti.

Redakce se ho pokusila kontaktovat ohledně dalších podrobností k případu, zatím neúspěšně.

Právní kvalifikaci činu zatím policie nestanovila. „Pes se bere jako věc, takže by se teoreticky mohlo jednat o poškození cizí věci, ale mohlo by se také jednat o týrání zvířete,“ dodal policejní mluvčí.

Rakušana neposlechli. V Ostravě odpálili novoroční ohňostroj mezi paneláky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám