Hlavní obsah

Pět let zneužíval nevlastní dceru, kterou uspával silnými léky. Dostal 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za provádění sexuálních praktik na nevlastní dceři, pokus o znásilnění a pořizování a šíření dětské pornografie poslal v úterý ústecký krajský soud muže z Teplicka na 12 let do vězení. Obžalovanému nařídil také ústavní sexuální léčbu. Rozsudek není pravomocný, muž se na místě odvolal. Případ odhalil americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který ho předal kolegům v Česku.

Zvrhlý otčím u soudu v ÚstíVideo: Karel Otcovský, Novinky

 
Článek

Sedmatřicetiletý otčím dívku zneužíval od jejích pěti let a pokračoval v tom bezmála pět let. Podle soudu ji osahával, hladil po těle nebo jí dával penis do ruky.

Navíc si neodpustil sadistické praktiky, kdy jí na genitálie připínal svorky, na bradavky jí lepil černou lepicí pásku či kapal vosk na tělo. Vše si fotil i natáčel a poté sdílel na takzvaném darknetu.

Muž, který se k činům doznal jen částečně, praktikoval na dívce své zvrhlé sexuální choutky převážně poté, co jí silným sedativním lékem uvedl do hlubokého spánku.

„Toliko projev zdráhání se.“ Jak rozhodoval senát naslouchající zvrhlému otčímovi? Za znásilnění zmírnil podmínku

Krimi

Pokud jí nahou fotil při vědomí, brala dívka podle soudu záležitost jako dětskou hru s tatínkem, za kterého ho považovala a kterému důvěřovala.

Matka nic nevěděla, muž se prý choval hezky

Soudkyně Vladimíra Kodatová při zdůvodnění svého verdiktu zdůraznila, že aby děvče uvedl do hlubokého spánku, podal jí lék, který mu předepsal lékař na spaní.

Daný přípravek je přitom určen pouze pro dospělé, dítěti může podle znalkyně způsobit vážné zdravotní komplikace až smrt. Znalkyně u soudu řekla, že je jen štěstí, že se dívce nic nestalo.

Oběť trestného činu nemá podle znalců žádné psychické následky. Většinu událostí si totiž nepamatuje.

Dívčina matka během své výpovědi uvedla, že se o trestné činnosti svého druha na její dceři dozvěděla až od policie. Do té doby si prý ničeho podezřelého nevšimla. Obžalovaný se podle ní choval k dívce hezky, žili jako rodina. K muži má dívka podle její matky pozitivní vztah.

Obžalovaný před soudem uvedl, že s dívkou nikdy nesouložil, nechtěl jí ublížit a svého činu lituje.

Otec znásilňoval malou dceru. Trest 4,5 roku mu soud zpřísnil o dvě léta

Krimi

Pedofilní sadomasochismus

Znalci diagnostikovali muži pedofilní sadomasochismus. Podle nich byla jeho příčetnost v době páchání trestné činnosti snížena. Soud tento fakt zohlednil při určování výše trestu. Muži hrozilo až 18 let vězení.

„Pro společnost je důležitější a podstatnější, aby podstoupil odpovídající léčbu, neboť ani sebedelší trest by nezajistil jeho nápravu,“ zdůraznil Kodatová.

Soud poslal muže na 12 let do věznice s ostrahou. Dostal tedy o rok vyšší trest, než mu navrhovala žalobkyně. Podle soudkyně mu přitížila délka doby páchání trestné činnosti, věk poškozené, zneužití důvěry i užité praktiky.

Kromě ochranné sexuologické ústavní léčby mu nařídil také náhradu třetiny požadované škody poškozené dívce ve výši 200 tisíc korun.

„Kata pro něj udělá cokoli.“ Známý biskup v hlavní roli při pádu maďarské prezidentky

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám