Hlavní obsah

Pes pokousal policistu při zásahu v Chebu, při dalším útoku zvíře postřelili

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Neobvyklý případ řešili v pondělí policisté na jedné z autobusových zastávek v Chebu. Vyjeli tam kvůli oznámení, že tam muž proti jinému muži poštvává svého psa bez náhubku. Agresivní německý ovčák po jejich příjezdu kousl jednoho z policistů do holeně - při dalším útoku policisté zvíře postřelili.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Po vystoupení policistů ze služebního vozidla se štěkající pes rozeběhl proti jednomu z policistů, který okamžitě vyzval majitele psa, aby si ho zajistil,“ popsal ve středu mluvčí policie Jakub Kopřiva. Muž prý po výzvě uvázal psa k autobusové zastávce svou bundou.

Při následném zjišťování totožnosti vyšlo najevo, že se jedná o 49letého muže, který je v lokalitě známou firmou a před časem v bytě fyzicky napadl o 11 let mladší ženu.

Pes se mezitím uvolnil, se štěkáním se rozeběhl k jednomu z policistů a kousl ho do nohy v oblasti holeně.

Pes na Chrudimsku zabil ženu. Policie nezjistila, které zvíře útočilo

Krimi

„Na tento útok měli policisté zareagovat vytažením služební zbraně, kterou umístili do pohotovostní polohy,“ popisoval Kopřiva.

„Vzhledem k tomu, že pes byl stále agresivní, neposlouchal povely svého majitele a směřoval k policistům, hrozila tedy důvodná obava, že útok psa bude pokračovat. Jeden z policistů využil svého oprávnění a na agresivního psa jedenkrát vystřelil,“ konstatoval mluvčí.

Pes na vodítku pokousal v obličeji sedmiletou holčičku, policie v tom trestný čin nevidí

Krimi

Střela zvíře zasáhla do krku. Policisté následně zajistili příjezd veterináře, který zraněného psa uspal a převezl do své ordinace k ošetření.

„Následně byl operován a po zákroku byl mimo ohrožení života. Lékařské vyšetření vyhledal po incidentu také zraněný policista,“ upřesnil Kopřiva.

Policie případ dál prošetřuje a zatím neupřesnila, do jaké míry se prověřování týká také majitele psa. Konkrétní podezření ve vztahu k paragrafům trestního zákoníku policie neuvedla.

Video, na kterém má být zmíněný incident, se objevilo na internetu. Na záznamu je vidět kromě muže i policejní hlídka a těžce zraněné zvíře v tratolišti krve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám