Hlavní obsah

Pes na vodítku pokousal v obličeji sedmiletou holčičku, policie v tom trestný čin nevidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nejde o trestný čin. Tak policie uzavřela napadení sedmileté holčičky border kolií letos v květnu ve Lhovicích na Klatovsku. Zvíře, která tam tehdy venčila na vodítku 14letá školačka, pokousalo dívenku v obličeji a zraněná skončila v nemocnici. Dodnes má na tváři patrnou jizvu a její doléčení stále probíhá na specializovaném zdravotnickém pracovišti.

Foto: Profimedia.cz

Holčičku napadla border kólie. Ilustrační foto

Článek

„Policie případ odložila, neboť dospěla k závěru, že ve věci nejde o podezření z trestného činu,“ řekla Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová. Upozornila ale na to, že proti rozhodnutí policie byla podaná stížnost, o které bude rozhodovat dozorový státní zástupce.

Pes zaútočil v okamžiku, kdy si ho holčička chtěla pohladit. Jakmile k němu natáhla ruku, ohnal se a kousl ji do tváře. Majitelka psa zareagovala na jeho chování tak, že se ho snažila rukou chytit, přičemž ji kousl do dlaně a prstů. Podle kriminalistů se jednalo čistě o nešťastnou náhodu.

Hororová scéna v Buenos Aires: Pitbull napadl dívku a nepouštěl ani po kopancích

Amerika

„Došlo k nepředvídatelné a neočekávané reakci psa na pohyb ruky poškozené, která si ho chtěla pohladit. Jednoznačně jsme vyloučili, že by byl pes ze strany jeho majitelky jakýmkoliv povelem pobídnut či poštván k útoku,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Náhubek se používat nemusí

Policisté také poukázali na to, že dívka při venčení zvířete neporušila obecní vyhlášku, která zakazuje volné pobíhání psů na veřejném prostranství. „Zvíře měla na vodítku a povinnost používat náhubek není vyhláškou stanovena,“ upozornili policisté.

Při hospodské rvačce měl policista šlapat muži na hlavu. U soudu nepromluvil

Krimi

Také z výpovědí místních obyvatel nevyplynulo, že by měl někdo v minulosti se psem konflikt nebo problém. Žádné stížnosti na jeho chování nezaznamenalo ani vedení obce. „U občanů má pes dobrou pověst, není agresivní, a pokud s ním jde někdo z rodiny na vycházku, je vždy na vodítku,“ stojí ve zprávě obecního úřadu. Pes údajně prošel kynologickým výcvikem a je plně ovladatelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám