Hlavní obsah

Pes pokousal osmiletou dívku ve tváři

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Osmiletou dívku z Ostravy-Vítkovic pokousal sousedův pes, zranil ji na tváři, kde podle lékařů bude mít doživotně jizvu. Pro majitele pse je to jen škrábanec, který se zbytečně nafukuje. Místní se však nejvíce diví tomu, že nadále může volně pobíhat pes, který už před tím poranil dva lidi.

Foto: www.facebook.com/sessionsostrava

Plakát k hudební akci Indie Session.

Článek

Desítky obyvatel z ulice už dokonce sepsaly proti chovatelům petici, protože podle sousedů napadl i několik psů, z nichž jeden útok nepřežil.

"Je to velice nebezpečný pes a je hrozné, že s tím nikdo není schopen nic udělat. Několikrát jim utekl a pokousal dva lidi do prstu. Sousedovi roztrhal psa," řekla Právu jedna z žen ze sousedství, která nechtěla zveřejnit své jméno.

Majitelé dvou psů rasy akita-inu ale účast na předchozích incidentech odmítají. Prý jde o výmysly závistivých sousedů.

Poslední událost označují za nešťastnou náhodu, kterou však dívka musela vyprovokovat. "Náš pes by nikoho sám od sebe nenapadl," tvrdí chovatel, který už matce dítěte nabídl, že zaplatí případnou plastickou operaci.

Případ vyšetřuje policie

Matka pokousané holčičky řekla, že dívka si k chovatelům psů chodila pravidelně hrát na zahradu. "Jednou byla tam, jindy si jejich děti hrály u nás. Majitelka psa mi přitom slibovala, že ho bude zavírat, když u nich dcerka bude. Bohužel jsem jí uvěřila," řekla Právu matka s tím, že k incidentu došlo o víkendu, policii událost rodiče ohlásili v úterý. "Děti říkaly, že se na ni najednou vrhnul a začal kousat," řekla matka.

Majitelé čistokrevné Amabei ale tvrdí, že devítiletá fena by sama od sebe nikoho nenapadla. "Dívka byla na zahradě bez našeho vědomí. Navíc nechápu, proč vás to vůbec zajímá. Je to jen škrábanec, takových případů jsou stovky" tvrdí majitel psa.

Ošetřující lékař je ale jiného názoru. "To zranění nelze bagatelizovat, protože jde o dítě, navíc dívku. Na obličeji má tržně zhmožděnou ranku, po které určitě zůstane jizva. Zranění provázejí i zánětlivé komplikace," uvedl ošetřující lékař Igor Janík.

Případ vyšetřuje i policie. "Žádné obvinění dosud nepadlo. Případ vyšetřujeme jako podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti," řekla policejní mluvčí Ilona Branžovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám