Hlavní obsah

Patnáctiletý kluk z Ostravy skončil ve vazbě. Poslední akcí jeho bohaté zločinné kariéry byla loupež

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nepoučitelným je zřejmě teprve patnáctiletý kluk, kterého nyní ostravští kriminalisté obvinili z loupeže a dalších trestných činů. Troufl si totiž na dvakrát tak starého muže, kterého napadl a ukradl mu telefon a peněženku.

Jen pár hodin po loupeži policisté mladého útočníka zadrželi, protože kluk není žádné neviňátko, skončil nakonec ve vazběVideo: Policie ČR

 
Článek

K napadení došlo počátkem dubna v Ostravě-Výškovicích, poblíž nákupního centra Kotva, kde muž (31) přišel o peněženku, platební karty a mobilní telefon.

„Ohlásil, že šel podchodem poblíž nákupního centra, když za sebou zpozoroval skupinku mladíků. Hlídal si jejich odstup, ale nakonec se k němu přiblížili a jeden z nich ho bezdůvodně fyzicky napadl. Muž upadl na zem a následně mu útočník vzal jeho věci,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Při pátrání využili policisté záznamy městského kamerového systému, z nichž zjistili pohyb oběti i útočníka a také mladíkův popis. „Hodinu od oznámení si policisté z obvodního oddělení Ostrava-Zábřeh při projíždění křižovatkou ulic Sokolská třída a K Lávce všimli mladých osob, které odpovídaly popisu hledané skupinky. Zkontrolovali je a u patnáctiletého chlapce našli mobilní telefon poškozeného,“ nastínila.

Školačce zalomily hlavu a sebraly jí drahý telefon. Policie v Praze dopadla podezřelé dívky

Krimi

Policisté zadrželi všechny čtyři mladíky ve věku 14, 15, 19 a 21 let, které předali kriminalistům. Těm kluci potvrdili, že se procházeli poblíž Kotvy, i to, že šli podchodem za oloupeným mužem. „Právě patnáctiletý chlapec se měl od skupinky vzdálit a oslovit muže s dotazem, jak se dostane k nákupnímu centru. Aniž by poškozený stačil odpovědět, udeřil ho chlapec do obličeje, muž spadl na zem a mladík mu odcizil věci,“ sdělila Michalíková.

Pestrá trestní minulost

I když je útočníkovi jen 15 let, policistům není neznámý, jeho trestní minulost je už nyní pestrá. „Opakovaně se dopouštěl loupeží či maření výkonu úředního rozhodnutí v podobě útěků z výchovného ústavu. Právě z důvodu opakovaného páchání trestné činnosti mu byla už jako nezletilému uložena ochranná výchova a byl umístěn do výchovného ústavu na Ostravsku, ze kterého byl právě na útěku,“ řekla policejní mluvčí.

Nyní kriminalisté chlapce obvinili z loupeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladík odmítl vypovídat, skončil ve vazbě a v případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení.

Za brutální sexuální útok na ženu v Hostivaři dostal cizinec čtyři roky. Bylo mu patnáct

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám