Hlavní obsah

Páru v Karviné odebrali několik dní staré miminko. Zasahovala i policie

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Teprve osmidenní dítě odebrali sociální pracovníci rodičům v Karviné. Při zákroku úřednice Okresního soudu Karviná a pracovnice Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) asistovali policisté. Matka i otec malého chlapečka oběma nadávali, proto proti nim zakročili policisté.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Jak se Právu podařilo od svědka události zjistit, důvodem k odebrání byla zřejmě obava z týrání dítěte. K odebrání miminka došlo v pátek 27. srpna zhruba půl hodiny před polednem na Závodní ulici v Karviné. „K odebrání dítěte došlo na základě předběžného opatření vydaného Okresním soudem Karviná,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Matce čtyř dětí hrozí ztráta domova

Domácí

Matka ani otec dítěte však nechtěli pracovnici soudu dítě dobrovolně vydat. „Proto hlídka použila donucovací prostředky a obě osoby zajistila,“ sdělila mluvčí s tím, že situace na místě v zájmu zdraví a života dítěte nesnesla odkladu.

Při zákroku měli policisté na otce vytáhnout paralyzér. To ale Michalíková nepotvrdila. „Použili donucovací prostředky,“ zopakovala. Na místě byli také zdravotníci.

Tety z klokánku vrátily dětem jejich maminku. Otec je prý nutil předstírat, že je mrtvá

Domácí

Podle informací Práva odebrali úředníci ženě údajně už páté dítě, důvodem má být týrání. Jedno z předcházejících dětí má prý dokonce stále z krutého matčina zacházení následky. „Však když ji ho brali, tak vyhrožovala, že mu raději ublíží, než aby jim ho dala,“ řekla jedna ze sousedek, která zákrok policistů viděla.

Mluvčí Karviné Lukáš Hudeček se odmítl k případu vyjádřit. „Kvůli věku dítěte nejsme oprávněni poskytovat jakékoliv informace,“ omluvil se.

Reklama

Výběr článků

Načítám