Hlavní obsah

Pardubičtí celníci zlikvidovali téměř 6000 litrů nelegálního alkoholu a pět tun tabáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pardubičtí celníci zlikvidovali v uplynulých dnech a týdnech téměř 6000 litrů alkoholu, pět tun tabáku a tisíce cigaret. Zboží bylo nelegálně vyrobené nebo nezdaněné. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Ludmila Říhová Zezulová.

Celníci likvidovali zabavený alkoholVideo: Celní správa ČR

 
Článek

U alkoholu šlo o 971 litrů rumu, 452 litrů vodky, 684 litrů peprmintového likéru, 1590 litrů bylinné hořké, 2114 litrů trnky a 850 litrů fernetu. Zabavený alkohol pocházející z trestné činnosti a ohrožující zdraví lidí zlikvidovali v čističce odpadních vod v Hradci Králové.

Celníci ho museli předtím během několika dnů slít z téměř 3500 skleněných láhví do kontejnerů, kam putovala i lihová tresť, potravinářská barviva a kyselina citronová. Celkem 12 nádrží naplnili směsí zdraví ohrožujícího barevného koktejlu.

Kamerám neunikli. Policie chytila výrazně víc neplatičů dálničních známek

Ekonomika

S nelegálně vyrobeným alkoholem byl ve stejné kauze zajištěn i přístroj pro filtrování kapalin. Ten nechali celníci rozdrtit ve společnosti Suroviny Plundra Žamberk spolu s prázdnými obaly od lihovin a trestí. Skladová hodnota likvidovaného zboží byla stanovena na 925 000 korun.

Foto: Celní správa ČR

Celníci likvidovali zabavený alkohol

Stejný osud potkal zabavený tabák a tabákové výrobky. Nezdaněný řezaný tabák, cigarety a zahřívané tabákové výrobky z kontrol byly podle mluvčí zničeny rozdrcením a smícháním s jiným odpadem a následně energeticky zhodnoceny v cementárenské peci společnosti Cemex v Prachovicích.

Zlikvidováno bylo 5060 kilogramů řezaného tabáku a 13 620 kusů cigaret, které nebyly označeny platnou tabákovou nálepkou. Skladová hodnota výrobků činila 877 535 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám