Hlavní obsah

Pár zlodějů vykradl podle policie až 80 garáží, pečlivě si vedl jejich seznam

– Královehradecký kraj
Novinky, Jan Středa, Vladislav Prouza

Trutnovští policisté zadrželi v sobotu muže a jeho přítelkyni pro podezření ze spáchání zločinu krádeže a poškození cizí věci. Jednat se může o vloupání do víc než 80 garáží. U páru byly nalezeny zápisníky, které obsahují adresy shodné s místy vykradených objektů.

Foto: Policie ČR

Zajištěný důkazní materiál

Článek

Pětačtyřicetiletý muž a dvaatřicetiletá žena byli zadrženi ve večerních hodinách ve vozidle, v němž uchovávali zápisníky s adresami vykradených objektů. „Záznamy si vedli hlavně proto, aby nešli na jednou vykradená místa dvakrát,” řekl tisku jeden z kriminalistů. Policisté si muže prověřili a zjistili, že se jedná o třináctkrát trestaného recidivistu.

Dvojice je obviněna z celkem 63 skutků, během nichž měla vykrást víc než 80 garáží. Do objektů se dostávala za použití násilí a odcizovala mimo jiné disky s letními a zimními pneumatikami, jízdní kola, motocykly či zahradní sekačky. Odhalit dvojici nakonec pomohla náhoda. „Během krádeže v jedné z garáží je zachytila kamera,” upřesnil královéhradecký policejní šéf David Fulka.

Foto: Policie ČR

Zajištěný důkazní materiál

Zadržený muž se při výpovědi k trestné činnosti doznal a na návrh státního zástupce byl vzat do vazby. Žena je stíhána na svobodě. Nalezené zápisníky pomohly dvojici usvědčit. Obviněným hrozí až osmileté vězení, trestní stíhání však možná bude ještě rozšířeno o další skutky.

Foto: Policie ČR

Zajištěný důkazní materiál

Trestné činnosti se pár věnoval od roku 2015, a to téměř po celé České republice. Kradené věci prodávali svým známým prostřednictvím internetových serverů za výhodné ceny. Odhadovaná majetková škoda zatím dosahuje téměř 2,2 miliónu korun.

Fotografie ukradených věcí zveřejní policie pro orientaci okradených lidí na webových stránkách, poškození si je tak budou moci vyzvednout. Nevyzvednuté věci, u nichž se nepodaří prokázat, že byly ukradeny, budou však policisté paradoxně nuceni vrátit zlodějům.

Reklama

Výběr článků

Načítám