Hlavní obsah

Panika a zranění na diskotéce ve Slušovicích, případ míří k žalobci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slušovice

Na státní zastupitelství míří od policie návrh na obžalobu v případu nezvládnutého davu mladých lidí na schodišti slušovické diskotéky Sud na Zlínsku. Policie již dříve za loňský incident obvinila 29letého muže, za obecné ohrožení z nedbalosti mu hrozí až osmileté vězení.

Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Mladý muž jako jediný jednatel společnosti, organizátor a člen ochranky na diskotéce ve Slušovicích neučinil odpovídající bezpečnostní opatření a nedodržel maximální kapacitní omezení vstupu osob, když do prostor o maximální kapacitě dvě stě osmdesát lidí pustil minimálně čtyři sta návštěvníků, přičemž vstup do objektu nebyl nijak regulován,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Obecné ohrožení způsobil tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví a porušením důležité zákonné povinnosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Spolu s ním kriminalisté obvinili i firmu sídlící na Zlínsku, a to ze stejného trestného činu. Hrozí jí pokuta nebo zákaz činnosti.

Panika na diskotéce ve Slušovicích, policie řeší možné obecné ohrožení

Krimi

K neštěstí a mnoha zraněním došlo na schodišti před diskotékou v závěru loňského října. Mladí lidé se nahromadili na schodišti a mezipatře před vstupem na diskotéku.

„Setkalo se zde velké množství osob, které chtěly buď vstoupit dovnitř, nebo ven. Tím si zcela znemožnily pohyb, což u některých vyvolalo paniku, dechovou tíseň, ztrátu vědomí, přičemž někteří návštěvníci spadli a jiní po nich šlapali. Osmnáctiletá dívka utrpěla těžkou újmu na zdraví a patnáctiletý hoch vážnou poruchu zdraví. Oba byli v přímém ohrožení života,“ přiblížila Kozumplíková.

Dalších deset účastníků ve věku od patnácti do devatenácti let utrpělo různé druhy zranění a psychických potíží. „Vzniklo tím u nich riziko těžké újmy na zdraví a jenom díky shodě příznivých okolností k takové újmě nedošlo,“ dodala mluvčí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Prostor před slušovickou diskotékou po neštěstí.

Zranění v panické tlačenici na diskotéce ve Slušovicích: Policie obvinila 29letého jednatele

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám