Hlavní obsah

Padly tresty za opravu hřebčína v Kladrubech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Krajský soud v Hradci Králové v pátek v kauze zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem potrestal celkem 17 obžalovaných. Podmíněný trest a zároveň trest peněžitý dostal jeden z nich. Jen podmínku uložil soud šesti obžalovaným a peněžitý trest deseti.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Národní hřebčín Kladruby nad Labem

Článek

Podle soudu postupovali jako organizovaná skupina, ale škoda fakticky nevznikla. Rozsudek není pravomocný, obžalovaní vinu odmítli.

Před soudem tento týden stanulo původně 21 obžalovaných, a to 15 fyzických osob a šest firem - Metrostav, Metrostav Infrastructure, Strabag, DOB Construction (dříve Geosan Stavební), Cettus a Chládek a Tintěra.

Soud mírně zpřísnil tresty v kauze hřebčína Kladruby, část vrátil

Krimi

Senát vyloučil k samostatnému projednání tři firmy – Metrostav, Metrostav Infrastructure a Cettus –, aby nemusel čekat na rozhodnutí v jiných kauzách, ve kterých figurují. K samostatnému řízení vyloučil krajský soud také obžalovaného Jiřího Mottla.

Kauza se týká přípravy a realizace zadávacího řízení v rámci projektu Obnova součástí národní kulturní památky Hřebčín v Kladrubech nad Labem. Stíhání souvisí s první a druhou etapou obnovy národní kulturní památky. Podle obžaloby byla jednáním obžalovaných ohrožena dotace na rekonstrukci hřebčína ve výši 250 milionů korun, škoda ale fyzicky nevznikla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám