Hlavní obsah

Pacovský prý zavraždil rodinu, která pomáhala jeho bývalé ženě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tři lidé, z jejichž vraždy byl obviněn Čechorakušan Ladislav Pacovský a jeho syn John, byli příbuzní ženy, která v Lítvínovicích na Českobudějovicku poskytovala pomoc Pacovského bývalé manželce. "Naše rodina se v očích tohoto maniaka stala nepřítelem číslo jedna, protože prostě poskytla azyl jeho terorizované manželce," uvedl příbuzný obětí.

Foto: Dana Ehlová

Slavnostní nástup tanečníků

Článek

Podrobnosti o tragédii ČTK řekl rodinný příslušník obětí, který je s případem detailně seznámen. Muž, který si nepřál zveřejnit své jméno, uvedl, že Pacovský svou bývalou manželku před rozvodem často bil. Proto se několikrát stalo, že utekla k sousedce, která bydlela v domku naproti, a tam se obě ženy před násilníkem zamkly.

Pacovského nenávist se pak přenesla i na další rodinné příslušníky této sousedky. Jeho obětí se proto stal manžel, syn a zeť její sestry. Tragická událost se stala v úterý večer v Litvínovicích v zahradní restauraci, která této rodině patřila. [celá zpráva]

Počkali, až se restaurace vyprázdní

Pacovští si podle něj počkali na okamžik, kdy v podniku nebudou žádní hosté a poté začali po svých sousedech střílet.  Spekulace, které se objevily v médiích o tom, že motivem mohly být majetkové spory, jednoznačně odmítl.

"Motiv činu vycházel z toho, že ten člověk je psychopat posedlý nenávistí k celému světu, kterému to ale zároveň velice dobře myslí. Moje rodina s Pacovským není v žádném příbuzenském ani majetkovém vztahu, jsme čistě jen sousedi," zdůraznil.

Po úterní děsivé události požádal policii, aby rodině poskytla ochranku. Policie ale podle něj, žádná účinná opatření na ochranu jeho rodiny neučinila. Dvojici zatkla ve čtvrtek v Praze 3 místní zásahová jednotka, když je v restauraci poznala jedna žena právě na základě fotografie, kterou viděla v tisku. [celá zpráva]

Policie rodině nepomohla

Muž pro ČTK dodal, že je nespokojen s tím, jak se k případu postavila policie. Nepostarala se podle něj o to, aby se v médiích bezprostředně po tragické události objevila fotografie Pacovského a jeho syna. Proto se sám rozhodl sdělovací prostředky kontaktovat a fotografie jim rozeslal.

Muž uvedl, že se po tragické události začal bát o život svých blízkých i svůj, protože se strachoval, že by se Pacovští mohli pokusit o další vraždy. "Schoval jsem se a ukryl jsem celou svoji rodinu po různých chajdách a bytech, které nemají s naší rodinou nic společného," poznamenal.

Postup policie v Pacovského kauze vyvolal ve čtvrtek prudkou hádku ve Sněmovně, kde se zrovna začala projednávat vládní reforma veřejných financí. Poslanec za ODS Jan Klas tvrdě napadl policii, že neposkytla ochranu pozůstalým a dalším a svědkům střelby. Proti tomu se ohradil ministr vnitra Stanislav Gross a spor vygradoval ostrou hádkou. [celá zpráva]

Podle MF Dnes policisté u Pacovských objevili vražedné zbraně. Jednu pistoli ráže 6,35 milimetru s plným zásobníkem měl starší muž zastrčenou za pasem. V bytě, kde se synem po vraždě v Praze bydlel, pak kriminalisté našli ještě pistoli ráže 7,65 milimetru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám