Hlavní obsah

Pacienta uprchlého z Bulovky našli u nemocnice mrtvého

– Praha

Pátrání po 29letém Bohuslavu Jaklovi, který minulý týden odešel z nemocnice na Bulovce a od té doby byl pohřešován, má nešťastný konec. Policie v sobotu po poledni nalezla jeho tělo nedaleko nemocnice. Podle prvních informací policie muž spáchal sebevraždu. Policejní mluvčí Eva Miklíková později ale uvedla, že skutečnou příčinou smrti bylo zřejmě podchlazení. Policisté případ dále vyšetřují.

Článek

"Rodina pohřešovaného policii oznámila, že má informace, podle kterých by se měl vyskytovat někde v okolí nemocnice Bulovka, proto byl do těchto míst vyslán policejní psovod se psem. Ti našli pohřešovaného muže ve stráni nedaleko nemocnice," řekla policejní mluvčí Eva Miklíková.

Muž trpěl epilepsií, byl dezorientovaný a nevzpomínal si ani na své jméno. Rodina tvrdí, že ho lékaři vyděsili rakovinou. Jeho těhotná manželka Kateřina prosila veřejnost o pomoc při hledání svého muže, založena byla kvůli tomu i facebooková stránka.

Pacient odešel 1. prosince brzy ráno z oddělení neurologie, kde byl umístěn po epileptickém záchvatu. Ochranka ho sice dostihla na dětské chirurgii, nedohlédla ale na to, aby se vrátil na oddělení, přestože se evidentně nechoval normálně.

Muž odešel jen v županu, bez telefonu, bez peněz. Proč odešel, zatím není zcela jisté, ale podle rodiny si muž vyslechl hovor lékařů o tom, že má možná rakovinu. Už jednou, v sedmnácti letech, se z ní úspěšně léčil. Nyní se nejspíš psychicky zhroutil.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám