Hlavní obsah

Pachatele vraždy v pražské večerce dopadla policie

Právo, Novinky, sts, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté v sobotu dopadli muže a ženu, kteří ve čtvrtek přepadli večerku v Praze 10 - Horních Měcholupech. Loupež nepřežil vietnamský prodavač.

Foto: Policie ČR

Dvojice pachatelů na místě činu

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme zadrželi hledané muže a ženu,“ řekla ráno Novinkám mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Šestatřicetiletou ženu a osmadvacetiletého muže, dopadli kriminalisté po 36 hodinách od jejich útoku na vietnamského prodavače v ubytovně, kde se schovávali.

Ani jeden z nich nebyl v minulosti trestán a policistům okamžitě dobrovolně vydali i nůž, který při činu použili.

„Při výslechu se k činu oba doznali a kriminalisty dovedli k místu, kde zahodili a schovali zakrvácené oblečení, které měli v době vraždy na sobě. Důvodem jejich činu byl loupežný motiv. Kriminalisté nemají žádné pochybnosti, že jsou to opravdu ti, kteří se dopustili tohoto násilného trestného činu,“ sdělila později mluvčí Kropáčová.

Nyní dvojice čeká v cele na vzetí do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupežné přepadení večerky v Horních MěcholupechVideo: Policie ČR

Přepadení a vražda v Horních Měcholupech se udály ve čtvrtek krátce před 16. hodinou. Do prodejny vešla asi 40letá žena a na prodavače mířila pistolí. Ten se zdráhal vydat jí požadované peníze a strhla se potyčka. Do ní se připletl i mladý muž, který vietnamského obchodníka pobodal. Dvojice pak stihla z místa činu utéct.

Zraněnému mladému Vietnamci se snažili pomoci kolemjdoucí, ale muž zemřel.

Pachatelům hrozí až 20 let vězení.

Další ujížděl ve voze s vlastním majákem

Pražská policie si v sobotu připsala hned několik významných úspěchů. V Praze 5 u metra Lužiny zadržela ještě jednu celostátně hledanou osobu. Muž policistům ujížděl v autě s vlastním majákem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám