Hlavní obsah

Pachatel brutálního znásilnění v Kunratickém lese mluvil česky. Stále uniká, policie čeká na „genetiku“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté stále pátrají po muži, který v pondělí přepadl a znásilnil ženu v Kunratickém lese. Experti vyhodnocují stopy, u některých z nich vyšetřovatelé čekají na výsledky genetického zkoumání. K již dřívějšímu popisu podezřelého, kterému má být odhadem kolem 35 let, je vysoký až 190 cm a má kudrnaté vlasy, policie nyní přidala informaci, že mluvil česky.

Policejní pátrání v Kunratickém lese (archivní záběry)Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Útočník přepadl a znásilnil 37letou ženu, která si byla v lese zaběhat. Stalo se to v pondělí kolem 20. hodiny. Policisté v úterý les propátrali, přičemž našli řadu stop, k pachateli je ale zatím nedovedly.

Mluvčí policie Richard Hrdina Novinkám v pátek sdělil, že pachatel je stále neznámý a že pokračuje vyhodnocování důkazů nalezených na místě činu. Jsou mezi nimi rovněž biologické stopy, které prochází genetickým zkoumáním. Výsledky pak bude možné porovnat s informacemi z Národní databáze DNA, kde jsou profily odsouzených pachatelů.

Jediné, co zatím k popisu pachatele zaznělo, byl věk zhruba 35 let, výška 180 až 190 cm a hnědé kudrnaté vlasy. Policie dále zmínila, že na rukou měl modré latexové rukavice a silně zapáchal. Útok a znásilnění byly podle vyšetřovatelů velmi brutální.

Kromě uvedeného Hrdina nyní zmínil, že muž hovořil česky.

Mladíkovi z Ukrajiny hrozí za znásilnění a pokus o vraždu školačky z Plzně doživotí

Krimi

Policisté zároveň shánějí další svědectví. „V případě, že si někdo mezi devatenáctou až dvacátou hodinou večerní všiml v okolí lesoparku něčeho podezřelého, nebo se taktéž stal další obětí napadení, ať nás kontaktuje prostřednictvím tísňové linky 158,“ uvedla již dříve policie.

Jde v krátké době o druhý vážný incident v Kunratickém lese. Koncem ledna tam pátrala po 23letém muži, který napadl několik lidí. Do akce nasadila desítky policistů, vrtulník s termovizí nebo policisty na koních. Den předtím poranil útočník v Hostavicích ženu sekerou, později se přiznal i k vraždě muže u Kyjského rybníka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie v Kunratickém lese vyšetřuje znásilnění.

Podezřelý ze znásilnění ženy na Proseku byl dopaden

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám