Hlavní obsah

Ozbrojeného muže na Vsetínsku dopadla až zásahová jednotka

Rožnov pod Radhoštěm

Se zbraní v ruce vyhrožoval svému známému 50letý agresor v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Když ho chtěli zadržet policisté, na jednoho z nich rovněž namířil střelnou zbraň. Podezřelého po pronásledování dopadla přivolaná zásahová jednotka.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme oznámení od rozrušeného sedmačtyřicetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm, že se před jedním z bytových domů ve městě pohádal se svým známým a ten na něj následně vytáhl střelnou zbraň. Naštěstí mu nijak neublížil a z místa zmizel,“ informovala v pondělí mluvčí policie Simona Kyšnerová.

„Ihned po oznámení incidentu jsme začali po padesátiletém ozbrojeném muži pátrat. Po chvíli na něj jedna z hlídek narazila u průmyslového areálu. Policisté chtěli muže zadržet, on ale na jejich výzvy nereagoval a na jednoho z nich mířil krátkou střelnou zbraní,” popsala mluvčí.

Policista proto použil donucovací prostředek v podobě varovného výstřelu. Podezřelý muž ani na další výzvy nereagoval a vběhl do areálu.

Muž se u Prahy zabarikádoval a vyhrožoval sebevraždou. Policie jej zasáhla taserem

Krimi

„Z tohoto důvodu jsme objekt obklíčili a vyžádali jsme si na místo také zásahovou jednotku a vrtulník. Muže nakonec vypátral psovod se služebním psem a následně ho zadrželi policisté ze zásahové jednotky,“ upřesnila mluvčí.

Muž je podezřelý z trestných činů násilí proti úřední osobě a nedovolené ozbrojování, za což mu hrozí až šestileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám