Hlavní obsah

Otčíma málem ubodal, odsedí si čtyři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Čtyři roky stráví ve vězení pětatřicetiletý Zdeněk Stýblo z České Lípy za to, že se letos v lednu pokusil ve vaně ubodat nevlastního otce. Navíc musí podstoupit protialkoholní ochranné léčení. Muži přitom hrozilo až 15 let vězení.

Foto: MěDK Karviná
Článek

Liberecký krajský soud totiž přihlédl k tomu, že svého činu litoval a také se v soudní síni otčímovi omluvil. "Způsobené zranění navíc bylo poměrně lehké," vysvětlila předsedkyně senátu Olga Fričová.

"Nade vší pochybnost bylo prokázáno, že se činu dopustil a sám se k tomu také doznal," poznamenala soudkyně.

Svého nevlastního otce podle ní Stýblo napadl zákeřným způsobem v momentě, kdy napadený neměl možnost se bránit a navíc v malém prostoru, který nedával mnoho šancí na únik. Útoku nepředcházela žádná hádka. Stýblovi také nestačilo, když otčíma poranil a útočil opakovaně. 

"Jen náhodou nedošlo k závažnějšímu poranění či dokonce smrti," dodala Fričová.

Soudkyně zároveň rozhodla o tom, že Stýblo zůstane ve vazbě až do doby, než rozsudek nabude právní moci. Pokud jde o odvolání proti rozsudku, obžalovaný i státní zástupkyně si dnes ponechali zákonnou lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám