Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík podle policie brutálně zavraždil muže na Havlíčkobrodsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Osmnáctiletý mladík měl podle policie minulý týden zavraždit 23letého cizince na Havlíčkobrodsku. Podezřelého již kriminalisté obvinili a soud ho vzal do vazby. Motiv policie vyšetřuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie přijala oznámení o napadení mezi dvěma muži v Chotěboři ve čtvrtek večer. Osmnáctiletý mladík byl na místě zadržen, ale oběť se hned nenašla. Policisté proto zorganizovali pátrací akci včetně psovodů a vrtulníku. Mrtvého muže našli až v pátek dopoledne v lese.

Soud zpřísnil trest za dvojnásobnou vraždu seniorů

Krimi

„Při prvotním ohledání bylo kriminalistům jasné, že na jeho úmrtí nese podíl další osoba. K určení přesné doby a příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Zadržený osmnáctiletý muž se k činu doznal,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Podle ní šlo o brutální vraždu, ale podrobnosti nezveřejnila. Útočil kuchyňským nožem. „Pachatel použil nůž, způsobil mu větší množství bodnořezných ran na horní polovině těla,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš.

Motiv a další okolnosti činu policie zatím nezná. Mladík byl obviněn z vraždy, za kterou mu hrozí až 20 let vězení.

Syna přítelkyně zastřelil na ulici, dostal 12,5 roku

Krimi

„K osobě pachatele mohu uvést, že stejného mladíka jsme v listopadu loňského roku vyšetřovali v jiném závažném případu, který se stal na Chotěbořsku. Jednalo se o přepadení řidiče taxislužby. Původně jsme tento případ kvalifikovali jako trestný čin loupeže s těžkou újmou na zdraví. Mladík byl za tento čin stíhán na svobodě. Letos se právní kvalifikace zpřísnila a skutek je kvalifikován jako pokus vraždy,“ doplnil  Kubiš.

Muž nebyl vzat do vazby. Patrně i proto, že se za mladíka, kterému tehdy ještě nebylo 18 let, zaručila rodina.

Reklama

Výběr článků

Načítám