Hlavní obsah

Osmiletého chlapce z Plzeňska macecha svazovala, přelepovala mu pusu a  nutila ho k sexu. Dostala 4 roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za vydírání a znásilnění poslal v pondělí Krajský soud v Plzni na 4 roky do vězení Markétu V. (28), která podle obžaloby zneužívala osmiletého syna svého přítele k sadomasochistickým hrátkám, kdy jej svazovala, přelepovala mu ústa a nutila ho k sexu.

Foto: Patrik Biskup

Krajský soud v Plzni

Článek

„Chlapci musí dále zaplatit jako nemajetkovou újmu čtvrt milionu korun a dalších 50 tisíc jeho matce,“ uvedla mluvčí soudu Jana Rubášová. Ze spisu vyplývá, že macecha chlapci přelepovala oči a pusu, přivazovala ho lepicí páskou k posteli nebo ho zabalila do černého gumového pytle, do pusy mu dala erotický roubík a na hlavu nasadila plynovou masku.

V mobilním telefonu Markéty V. našli kriminalisté snímky, které na její zvrácené praktiky ukazují. Na jednom je například vyfocený poškozený hoch, jak je po krk zabalený v černém pytli s páskou přes oči a v ústech s kuličkou spojenou provázkem s dalšími kuličkami.

Hoch policistům vypověděl, že před ním obžalovaná žena chodila nahá nebo v gumových šatech. Později také uvedl, že mu nechávala pít moč a jíst vlastní zvratky. Potvrdil také, že když byl svázaný, sahala mu mezi nohy.

Podle státního zástupce žena dále hocha zavírala do kumbálu, kde se počůral a pokakal. Pak ho nechala výkaly a moč rukama po sobě uklidit. Jindy mu zase přelepovala oči a pusu, přivazovala ho lepicí páskou k posteli nebo ho zabalila do černého gumového pytle, do pusy mu dala erotický roubík a na hlavu mu nasadila plynovou masku.

„Věrně a autenticky popisuje situace, jejichž významu nemůže rozumět a které se týkají především technik obvyklých u vyznavačů perverzního sexu,“ stojí ve znaleckém posudku.

U obžalované ženy znalci nezjistili žádnou výraznou sexuální nebo duševní poruchu, což ale podle jejich závěru nevylučuje, že se mohla trestného činu dopustit. „Z její strany nešlo o afekt nebo zkratkovité jednání, ale mělo to pravděpodobně souvislost s jejím atypickým sexuálním chováním,“ shodli se psychiatři.

Biologická matka poškozeného chlapce, která v případu vystupuje jako svědkyně, před soudem řekla, že když se o tom dozvěděla, byl to pro ni naprostý šok.

„Syn se svěřil nejdřív prababičce s tím, že mu obžalovaná dala nůž na krk, že když o tom někomu řekne, zabije ho. Bylo mi divné, že když se po víkendu vracel od exmanžela, byl hodně nervózní a říkal, že už tam příště nechce,“ sdělila matka dítěte soudu.

„Řešila jsem to dokonce s psychology, kteří doporučili, aby se mu tam otec více věnoval. Vůbec mě nenapadlo, že by mu obžalovaná něco takového mohla provádět, když je sama matkou,“ podotkla chlapcova matka.

Z hrdinů superhrdiny. Nová kampaň bojuje s násilím na dětech

Pod svícnem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám