Hlavní obsah

Oškubal zadní gumu! Řidič s kufrem plným kradených věcí ujížděl policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Pavlovice

Zákaz řízení, v těle drogy a v autě plný kufr věcí pocházejících zřejmě z trestné činnosti. To byla podle všeho dostatečná motivace pro třicetiletého muže, aby se pokusil vyhnout silniční kontrole na Břeclavsku. Hlídce ujížděl cestou necestou, nakonec i přes pole, ovšem marně. Nakonec se pokusil utéct po svých, ale ani to mu nevyšlo. Dramatická honička se odehrála v lednu.

Zadržení řidiče, který odmítl dopravní kontrolu.Video: Policie ČR

 
Článek

„Muže za volantem se hustopečští policisté rozhodli zastavit nedaleko Velkých Pavlovic, jenomže řidič jednal zcela opačně. Ze silnice nečekaně sjel do terénu, kde se jim pokusil ujet. Tam ale měli policisté navrch, proto se šofér vydal do centra Velkých Pavlovic, jenomže tam se mu také příliš nevedlo. Hned v první zatáčce si o obrubník poničil zadní pneumatiku, ale ani vážný defekt ho nezastavil,“ popsal lednové pronásledování policejní mluvčí Petr Vala.

Při zběsilém ujíždění ohrozil šofér několik dalších řidičů, kteří se museli rychle uhýbat ke krajnici, aby nedošlo ke střetu. „Nedaleko Velkých Pavlovic se pak marně snažil ujet hlídce přes pole, ale tam mu vozidlo zakrátko zapadlo v bahně. Poslední marný pokus o útěk po svých mu pak zmařili pohotoví policisté. Ti zjistili, že má platný zákaz řízení a pozitivní test na drogy,“ zrekapituloval Vala.

Muži nyní hrozí trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž na útěku ztratil boty a pak usnul. Vyčmuchal ho pes Felix

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám