Hlavní obsah

Muž na útěku ztratil boty a pak usnul. Vyčmuchal ho pes Felix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letohrad

Když si policisté všimnou, že projíždějícímu autu chybí registrační značky, většinou je to aktivuje. Právě to se stalo minulý týden v pátek krátce po jedné hodině ráno v obci Bystřec nedaleko Letohradu na Orlickoústecku. Když se ale policisté za vozidlem otočili, začal řidič výrazně zrychlovat a začala honička.

Foto: Policie ČR

Policejní pes Felix

Článek

„Po chvíli však najel na polní cestu, kde s vozem zapadl a tím jeho jízda skončila. Nehodlal se ale vzdát. Utekl do přilehlého lesa. Jeho úprk od auta byl natolik zběsilý, že při něm ztratil obě své boty,“ prozradila policejní mluvčí Iveta Kopecká.

S ohledem na špatnou viditelnost a rozlehlost lesa si policisté na místo přivolali posilu, psovoda a jeho čtyřnohého parťáka Felixe.

V kradeném voze ujel policii, zatkli ho o den později, když nezaplatil na benzince

Krimi

„Služební pes téměř okamžitě chytil stopu a svého pána po několika kilometrech dovedl až k podezřelému, jenž se uprostřed lesa schoval pod spadlý strom a vyčerpáním usnul,“ pokračovala Kopecká.

Ukázalo se, že prchajícím byl devětadvacetiletý muž, kterého policisté znali už z minulosti. Důvodů k ujíždění měl několik. Vozidlo mělo registrační značky v depozitu, muž má navíc až do roku 2025 vysloven platný zákaz řízení.

Těchto zákazů má na svém kontě od roku 2018 již pět. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám