Hlavní obsah

Oškubal své známé o 1,7 milionu. Pak je prosázel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm svých přátel a známých obral o 1,74 milionu korun 34letý muž z Napajedel na Zlínsku. Peníze si od nich půjčil s tím, že je vloží do podnikání. Místo toho je ale hodil do sportovních sázek. Nyní mu za podvod hrozí až osmileté vězení.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Případem se zabývají zlínští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Muže v těchto dnech už obvinili z trestného činu podvodu. Poškození věřili, že jim kamarád peníze vrátí.

„Muž však věděl předem, že peníze nevrátí a nebude je investovat do podnikání, nýbrž do sportovních sázek. Nyní je ve vazební věznici za násilnou trestnou činnost. V případě odsouzení mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na osm let,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

První trestní oznámení přijali policisté z oddělení hospodářské kriminality koncem roku 2022. Lustrací v dostupných evidencích zjistili, že na stejného muže už jsou podána další dvě obdobná trestní oznámení.

Důvěřiví klienti hledali práci, místo toho přišli o své peníze

Krimi

Analýzou jeho bankovních účtů potom zjistili, že podezřelému muži poslaly peníze i další čtyři osoby, které kriminalisté následně kontaktovali, přičemž zjistili, že i ty jsou obětí podvodu.

Z účtů bylo zřejmé, kam peníze putovaly. Většinu finančních prostředků muž posílal na účet sázkové společnosti.

„Od konce roku 2021 až do dubna 2023 podvedl celkem sedm osob, většinou svých známých a kamarádů, od nichž si půjčoval částky od 30 tisíc až do 600 tisíc korun,“ podotkla mluvčí.

„Jednoho z podvedených připravil o 230 tisíc korun, protože mu slíbil prodat luxusní vozidlo, jež užíval, ale které ve skutečnosti nevlastnil. Přesto od něj vybral zálohu, kterou mu nevrátil,“ dodala mluvčí.

Muž má v rejstříku trestů prozatím jeden záznam. Za poslední léta nebyl podle policistů nikde zaměstnaný ani neměl žádný stálý finanční příjem. Ke svému jednání se přiznal a slíbil, že jakmile to bude možné, veškeré finanční prostředky vrátí.

Automobilový závodník Tlusťák dostal za daňové podvody 5,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám