Hlavní obsah

Důvěřiví klienti hledali práci, místo toho přišli o své peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z jedenáctinásobného podvodu obvinili dvaatřicetiletého muže z Uherského Hradiště kriminalisté. Pod příslibem zprostředkování zaměstnání nebo výhodné investice z důvěřivých klientů vylákal 146 tisíc korun. Ty si ponechal pro vlastní potřebu. V případě odsouzení hrozí devětkrát soudně trestanému muži až pětileté vězení.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný muž oslovoval zájemce o zprostředkování zaměstnání prostřednictvím sociálních sítí a konkrétních skupin zaměřených na hledání práce,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Zájemcům přislíbil sjednání zaměstnání a požadoval za to různě vysoké finanční částky. Peníze chtěl také za lékařskou prohlídku před nástupem do zaměstnání,“ dodala mluvčí.

Zároveň některým ze zájemců nabízel zhodnocení finančních prostředků prostřednictvím investic.

Lidé mu tak peníze předávali v hotovosti na předem sjednaném místě, většinou ve Zlíně-Malenovicích. Jednalo se o částky od 900 do 73 tisíc korun. „Jakmile mu peníze předali, muž se stal nekontaktní,“ podotkla mluvčí.

Obviněný muž svoje jednání ve většině případů popřel. „Vzhledem k tomu, že je velmi pravděpodobné, že se obětí tohoto podvodníka stali i další zájemci o zaměstnání, kteří si podávali inzerát na sociální síti, žádáme, aby se přihlásili na lince tísňového volání policie – 158, na kterékoli policejní služebně nebo přímo na oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně na číslo 974 666 355,“ dodala Kozumplíková.

Seniorka z Olomoucka chtěla prodat lyžařskou soupravu. Přišla o 120 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám