Hlavní obsah

Orel na Břeclavsku odnesl kotě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrý konec měla naštěstí nezvyklá událost, která se odehrála v sobotu před polednem v Dolních Věstonicích na Břeclavsku. Náhodní kolemjdoucí zaregistrovali, jak orel ulovil kotě a zavlekl je na zamrzlou hladinu Novomlýnské nádrže.

Orel ulovil kotě.Video: Obec Dolní Věstonice

 
Článek

Zraněné kotě na ledě zůstalo i poté, co vyrušení dravci zmizeli. Lidé událost oznámili hasičům a ti na základě oznámení vyrazili na místo. Kotě dostali na břeh, kde je převzala starostka obce Jaroslava Rajchlová (Věstonický spolek).

„Spolu s místostarostou Kamilem Malíškem jsme kotě odvezli na veterinu do Velkých Pavlovic, kde se mu dostalo vynikající péče,“ uvedla starostka. Nezvyklý zážitek mňoukající mládě zřejmě přečká bez dalších následků.

„Do pondělí bude u veterinářů na pozorování, snad nebude vážně zraněné. Pak budeme hledat majitele. Kotě se nebojí lidí, je dobře živené,“ dodala. Na sociální sítě umístila výzvu, jestli se někomu z místních náhodou neztratila malá mourovaná kočka.

Kocour odešel před sedmi lety, našel se 300 metrů od bývalého domova

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám