Hlavní obsah

Opilý řidič srazil na Smíchově cyklistu, svědci ho zastavili o stovky metrů dále

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Na pražském Smíchově srazil v pondělí večer opilý řidič cyklistu. Jeho auto zastavili náhodní svědci o několik stovek metrů dále.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič srazil na Smíchově cyklistkuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na křižovatce ulic Strakonická a U Královské louky. Řidič osobního vozu vyjížděl od místního golf centra a srazil muže jedoucí na jízdním kole. Poté pokračoval dále v jízdě směrem do centra Prahy.

Náhodní svědci zablokovali jeho vůz u nájezdu na Hořejší nábřeží. Nehodu podle nich viděli také kriminalisté, kteří ihned začali pomáhat zraněnému muži a zároveň se vydali pronásledovat řidiče. Toho mezitím zadrželi pozorní svědci, kteří ho kriminalistům na místě předali.

„Jedná se o dopravní nehodu osobního vozidla a cyklisty. Řidič osobního vozu nadýchal policistům zhruba dvě promile alkoholu,” řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

U nehody zastavili záchranáři z řevnického Trans Hospitalu PLUS, kteří jeli náhodou okolo.

Lékař s inspektorem byli u nehody během dvou minut. „Pětatřicetiletý muž byl ošetřen, zafixován do vakuové matrace a krčního límce a s pohmožděným hrudníkem, páteře a ruky byl převezen na JIP nemocnice v Motole,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Opilý řidič skončil v poutech na policejní služebně. Nehodou se policisté i nadále zabývají. Mimo jiné budou muset stanovit právní kvalifikaci celého případu. Prvotní informace mylně uváděly, že šlo o cyklistku.

Reklama

Výběr článků

Načítám